GENCO ERKAL VE TÜLAY GÜNAL KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU’NDA AYAKTA ALKIŞLANDI! ERKAL, KÜÇÜKÇİFTLİK PARK’IN TİYATRO İÇİN BÜYÜK KAZANÇ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU
GENCO ERKAL VE TÜLAY GÜNAL’I
SAHNESİNDE AĞIRLADI!

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, 27 Ağustos Perşembe akşamı usta oyuncu Genco Erkal ile Tülay Günal’ı sahnesinde ağırladı. Biletleri hızla tükenen, Nazım Hikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini, Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin şarkıları eşliğinde anlatan Yaşamaya Dair oyunu, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Tiyatrocuların pandemi sürecinde yaklaşık 5 aydır hiçbir seyirci yüzü görmeyen tiyatrocuların matem içinde olduğu söyleyen Genco Erkal, KüçükÇiftlik Park’ın bahçesinin tiyatro için büyük kazanç olduğunu belirtti.

URU organizasyonu ve Mey Diageo kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de tüm hijyen önlemlerini alarak misafirlerine yeşillikler içinde güvenle sosyalleşebildikleri bir alan sunmaya devam ediyor. İstanbulluları açık havada tiyatronun iyileştirici gücüyle buluşturan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, zengin programı kapsamında 27 Ağustos akşamı usta tiyatrocu Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve Tülay Günal’la birlikte sahnelediği “Yaşamaya Dair” oyununa ev sahipliği yaptı.

Biletlerin tamamen tükendiği oyun sonunda KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosunu dolduran izleyiciler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı. Oyundan sonra düşüncelerini dile getiren usta oyuncu Genco Erkal “Biz tiyatrocular pandeminin başlangıcından bu yana büyük matem içindeyiz. 5 aya yakın kapılar kapalıydı, hiçbir seyirci yüzü görmedik. Bizim için ölüm demek çünkü hem ekonomik olarak hem de moral olarak bizler için sahneye çıkmak çok önemli. Şimdi açık havalar başladı ve özellikle KüçükÇiftlik Park’ın bahçesi tiyatromuz için çok büyük bir kazanç oldu. Bu akşam ilk defa burada oynadık, çok mutlu olduk, çevre çok güzel, doğa güzel, seyirci çok güzeldi. Daha ne istiyoruz? Çok büyük, güzel bir buluşma oldu aylar sonra. Umarım böyle devam eder ve umarım İstanbul daha çok açık hava sahnesi kazanır.” dedi.

Açık Havada, Güvenle Sosyalleşme İmkânı

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu uzun süredir sosyal hayattan uzak kalan İstanbullulara yemyeşil huzurlu bahçe ortamında nefes alabilecekleri, yeniden ve güvenle sosyalleşebilecekleri bir alan sunuyor. Misafirlerinin içleri rahat bir şekilde dışarıda vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlayan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda COVID-19 nedeniyle alınan hijyen tedbirleri en üst düzeyde uygulanıyor. Yalnızca online biletleme sisteminin kullanıldığı ve kapıda bilet satışının yapılmadığı etkinliklerde misafirlerin girişte ateş ölçümü sağlık görevlileri tarafından yapılıyor. Ortak kullanım alanlarında birçok noktaya dezenfektan üniteleri kurulan alan, her etkinlik öncesinde dezenfekte ediliyor. Etkinlik boyunca maske takma zorunluğu bulunurken, maskesi olmayan seyircilere maske temin ediliyor.

50-145 TL arasında değişiklik gösteren bilet fiyatlarının tiyatro grupları tarafından belirlendiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun program bilgisi ve biletleri Biletix’ten edinilebilir. Kapı açılış saatinin 19.30 olduğu program kapsamında oyunların başlama saati ise 21.00. Biletler oyun başlayana kadar online olarak Biletix’ten temin edilebilir.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu Program
3 Eylül Perşembe Sesin Resmi – DOT
4 Eylül Cuma Bir Baba Hamlet – Baba Sahne 
5 Eylül Cumartesi Bir Baba Hamlet – Baba Sahne
6 Eylül Pazar Basit Bir Ev Kazası – Baba Sahne
10 Eylül Perşembe İki Bekar – Duru Tiyatro
17 Eylül Perşembe Kral Lear – Oyun Atölyesi
18 Eylül Cuma Kral Lear – Oyun Atölyesi
24 Eylül Perşembe Süt Kardeşler – Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu
25 Eylül Cuma Üçü Bir Arada – İstanbul Halk Tiyatrosu
26 Eylül Cumartesi Halktan Biri ‘Travis Pine” – KomediaTürk İstanbul
29 Eylül Salı Evlat – Nisan Ceren Göçen
30 Eylül Çarşamba Kızlar ve Oğlanlar – Craft Tiyatro
1 Ekim Perşembe Bir Garip Orhan Veli – Reha Özcan Kumpanyası
8 Ekim Perşembe Fanatik – Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro
15 Ekim Perşembe Bir Zamanlar Gazinoda – Arena Oyuncuları

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Avengers: Sonsuzluk Savaşı - Avengers: Infinity War (2018) Kızım (2023) Behzat Ç.: Ankara Yanıyor (2013) Lanetli Kapı: Paranormal Orman - Door in the Woods (2019) Stardust (2022) Spirit Özgür Ruh (2021)