Baş rollerini “Schindler’in Listesi” ve “Non-Stop” filmlerinden tanıdığımız Oscar adayı Liam Neeson, Joel Kinnaman ( Ejderha Dövmeli Kız), Vincent D’Onofrio (Yargıç) ve yine Oscar adayı Ed Harris’ in (”Pollock”, ‘The Hours”) üstlendiği Jaume Collet-Serra yönetmenliğindeki aksiyon gerilim filmi ”Gece Takibi” Warner Bros Pictures dağıtımı ile vizyona giriyor.

Bir zamanlar Gravedigger olarak bilinen Brooklyn’in en üretken gangster ve tetikçisi Jimmy Conlon (Neeson) şüphesiz daha iyi günler görmüştü! Uzun süre mafya babası Shawn Maguire’ın en iyi arkadaşı ve şimdi 55 yaşında olan Jimmy geçmiş günahları ve 30 yıldır bir adım gerisinde kendisini takip eden dedektif polis memuru (D’Onofrio) tarafından esir alınmıştır. Son zamanlarda Jimmy’ nin tek tesellisi bir kadeh viski bardağının dibinde gibi görünmektedir.

Ancak, Jimmy kendisinden uzun zaman önce uzaklaşmış oğlu (Kinnaman) hedef haline geldiğinide, suç dünyasındaki ailesi ve kendisini uzun zaman önce terk etmiş gerçek ailesi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.
Kaçak Mike ile birlikte Jimmy’nin geçmiş hatalarının tek kefareti oğlunu, kendisiyle yüzleştiği bu aynı kader çıkmazında bir silahın ucundan korumak olacaktır.
Jimmy’nin kafasını çevirebileceği hiç bir güvenli yön kalmamışken işleri doğru tamamlayabilmesi ve yalan sadakatleri fark edebilmesi için sadece bir gecesi vardır.

”Gece Takibi” filminde önceki performanslarıyla başarılı oyunculuklar sergilemiş Neeson, Kinnaman, D’Onofrio, Bruce McGill (“Ride Along”), Genesis Rodriguez (“Identity Thief”), Boyd Holbrook (HBO’s “Behind the Candelabra”), Holt McCallany (“Gangster Squad”), Common (“Now You See Me”) ve Harris başrolleri paylaşıyor.

Filmin yapımcılığını “The Departed” filminden tanıdığımız Roy Lee, Brooklyn Weaver (”Out of the Furnace” filminin yönetici yapımcısı) ve Michael Tadross (“Gangster Squad,” “Sherlock Holmes”) ‘ın üstlendiği Gece Takibi’ nin yönetici yapımcılığında da John Powers Middleton (TV’s “Bates Motel”) bulunuyor.

Kamera arkası yaratıcı ekipte ise ”The American” filminden tanıdığımız görüntü yönetmeni Martin Ruhe , ”Argo” filminin başarılı yapım tasarımcısı Sharon Seymour, editör Dirk Westervelt (“Journey to the Center of the Earth”) ve “The Heat” filminde de adıdan söz ettiren kostüm tasarımcısı Catherine Marie Thomas yer alıyor. Filmin müzikleri Junkie XL ve “300: Bir İmparatorluğun Yükselişi” filminin müzikleriyle başarılı bir kariyer yakalayan Tom Holkenborg tarafından ekrana geliyor.

‘Gece Takibi” filmi Mart 2015’ten itibaren gösterime girecektir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
N’apcaz Şimdi? (2012) While We´re Young (2015) Başlangıç - Inception (2020) Alem-i Cin 4 (2023) Davetsiz Gelen 2 / No Man's Land: The Rise Of Reeker (2009) Beginner (2017)

Leave a comment