“3 Idiots” filminin yapımcılarından efsane bir film daha… Hindistan’ın gişe rekortmeni olan DANGAL, aynı zamanda dünya çapında en yüksek hasılat yapan Hint filmi rekorunu da kırdı. Disney India’nın yapımcılığıyla izleyicilerle buluşan DANGAL, iki kız kardeş ve babalarının altın madalyaya uzanan inanılmaz gerçek hikayesini konu alıyor. Gösterildiği her ülkede büyük övgüler alan DANGAL, şimdi de Türk izleyicilerle buluşuyor!

KONU: 2010 Olimpiyat Oyunları… Hindistan, tarihi boyunca güreş dalında hiç altın madalya kazanmamıştı. O yıl yarışa 22 yaşındaki Geeta Phogat katıldı. Olimpiyatlara Hindistan’ı temsilen katılan ilk kadın güreşçi olan Geeta, aslında hiç “profesyonel” güreş eğitimi almamıştı. Onu, genç yaştan itibaren kendisi de güreşçi olan babası yetiştirmişti. Ama Geeta, tüm engelleri aşarak Hindistan’a güreş dalında altın madalya getiren ilk sporcusu olmayı başararak tarihe geçti. 2014 yılında yapılan bir sonraki Olimpiyat oyunlarında ise Geeta’nın kız kardeşi Babita Kumari, ülkeye bir altın madalya daha kazandırdı! Azim, kararlılık, tutku ve mücadele dolu bu ilham veren başarı öyküsü, Aamir Khan’ın yapımcılığı ve oyunculuğuyla tüm dünyanın konuştuğu bir filme konu oldu.

Orijinal Adı: DANGAL
Yapım: Hindistan
Yapım Yılı: 2016
Dil: Hintçe
Renk: Renkli
Tür: Dram, Biyografi, Spor, Aile
Süre: 161′
Yönetmen: Nitesh Tiwari
Senaryo: Nitesh Tiwari, Shreyas Jain, Piyush Gupta, Nikhil Mehrotra
Oyuncular: Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra
Görüntü Yönetmeni: Sethu Sriram
Kurgu: Ballu Saluja
Türkiye Hakları: Copyright © FİLMARTI Film
Dağıtım: Mars Dağıtım

https://vimeo.com/224478646

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çok Aşk (2023) Hizmetkar Albert Nobbs - Albert Nobbs (2012) Kim Ki Duk’tan Moebius - Moebius   (2013) Suç Şehri - Zulu (2014) Elveda Berlin - Goodbye Berlin (2016) Denizde Dehşet - 47 Meters Down (2017)