GERÇEK BİR HİKAYDEN;

BİR BABANIN EN ZOR SEÇİMİ

Yılın en dokunaklı hikayesiyle ‘Ali’ geri sayıma başladı. 22 Mart’ta vizyona girecek “Ali” tüm Türkiye’yi ağlatacak.

Oğullarının amansız bir hastalık, mide kanseriyle mücadelesinde hayat, bir babayı öyle bir zor karar vermeye itiyor ki… İzleyenler, salonları gözyaşları ve cevap vermesi çok ama çok zor bir soruyla terkedecek; “Sen olsan ne yapardın?”.

“BABAM VE OĞLUM”DAN DAHA ETKİLEYİCİ!

Filmin yapımcı ve yönetmeni de iddialı bir açıklamada bulundu. Açıklamaları şöyle: “Babam ve Oğlum” güzel, hüzünlü bir işti. Ama ‘iş’ti. Kurmaca bir filmdi. Biz gerçek bir hikayeyiz. Yüreklere dokunmaya geliyoruz. Bu özgüvenin sebebine de gelince;

Bu hikayenin her aşaması hüzün dolu.

Senaryo yazımından okuma provalarına kadar hüzün. Okuma provasında odayı terkedenler oldu.

Sette sürekli duygusal hava hakimdi. Ağlayanlar, seti terkeden çalışanlar…
Oyuncular; Her biri karakterlerini o kadar çok özümsedi ki ortaya çok doğal ve gerçek bir oyun çıktı. Sahne bittiği halde o duygudan çıkamadılar. Sahnesi bittiği halde ağlayan oyuncular… Onlar rol icabı değil, gerçekten ağlıyorlardı.

Kurgu hakeza.. Kurgu stüdyosuna girip de gözünü silmeden, burnunu çekmeden çıkan yok. Son zamanların en dokunaklı filmi geliyor”.

Yönetmenliğini Ramazan Özer’in üstlendiği film, Efektif Sanat – Fatih Gürler imzalı.

Gerçek bir hikayeden esinlenerek yazılan bu çarpıcı hikayenin senaryosu ise Gurbet Gurur Cantürk’e ait.

VizyonTarihi: 22 Mart
Yapımcı: Efektif Sanat / Fatih Gürler
Yönetmen: Ramazan Özer
Senaryo: Gurbet Gurur Cantürk
Müzik: AlperAytekin
Oyuncular: Gürbey İleri (Ali), Hakan Meriçliler (Cemil), Karel Gültekin (Aslı), Semra Dinçer (Gülizar), Köksal Engür (Cevdet), Baran Şükrü Babacan (Mustafa), Tolga Canbeyli (Sefa), Yiğit Alp Karadayı (Mürsel), Seyhan Arman (Lütfiye), Murat Prosçiler (Doktor).
Tür: Dram
Süre: 110 Dk.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sonsuz Sır - The Eternal Daughter (2023) Aşk ve Merhamet - Love & Mercy (2015) 205: Korku Odası - 205: Zimmer Der Angst - 205: Room Of Fear (2012) Haydi Tut Elimi (2024) Birleşen Gönüller (2014) Suikast Treni - Bullet Train (2022)