1922 yılında İngiltere’de doğan, 30 yıldır Muğla Dalyan ‘da yaşayan ‘Kaptan June’ ismiyle tanınan Türk Vatandaşı June Haimoff un yaşamını gözler önüne serecek olan JOURNEY TO SELF (BEN’E  YOLCULUK) belgesel filmin çekimleri Muğla Dalyan ‘da başlamıştır.

Film tamamlandığında dünyanın çeşitli ülke TVlerine dağıtılacaktır.

Filmin yapımcısı bugüne kadar çeşitli uluslararası ödüllü belgesel  filmlere imza atmış olan Fehmi Gerçeker, filmin yönetmeni ise İstanbul’da birçok sanatsal proje, tiyatro oyunları ve kısa filmlere imza atmış olan Enes Kabaoğlu’dur. Filmin özgün müzikleri; Edinburgh Film Müzik Orkestrasının başkanı,  “Potemkin Zırhlısı” gibi dünyaca ünlü birçok filmin müziğini bestelemiş olan Yati Durant tarafından hazırlanacaktır.

JOURNEY TO SELF (BEN’E  YOLCULUK); jet sosyetenin içinde yaşayan, görkemli  yaşam süren bir kişinin ışıltılı hayatını terk ederek 14 metre bir tekneyle kendi yolculuğuna çıkış öyküsüdür. Afrika savanlarında koşarak büyümüş bir çocuğun, Milano’da verdiği resitale uzanan; Elizabeth Taylor ile komşu olan, James Bond ile kayak yapan bir kadının, tek başına denizlere açılan bir kaptan olmaya giden yolculuğunun belgesel filmidir.

Kaptan June, 1983 yılında Muğla’da bulunan İztuzu sahilinde bir barakada yaşamaya başlamıştır. Bölgede yaşayan Caretta Carettalara annelik yapan Kaptan June, İztuzu sahiline yapılacak büyük bir otel projesinin iptal edilmesi, Türkiye’de ilk ‘sit alanı’ kavram ve kanununun çıkması ve çevre bakanlığının kuruluşu konularına neden olan çalışmalarıyla ; dünyada ise özellikle, doğayı ve carettaların korunması konularındaki çalışmaları ile tanınmaktadır.June Haimoff, Buckhingam Sarayı’nda Kraliçe II.Elizabeth tarafından verilen Kraliyet Nişanı ile onurlandırılmıştır.

8  Ekim 2016 tarihinde saat 16.00 da  Muğla / Dalyan, Dalyan Resort Hotel’de JOURNEY TO SELF (BEN’E  YOLCULUK) filminin çekimlerinin başlaması nedeniyle bir tanıtım kokteyli yapılacaktır.

Ayrıca bu toplantıda June Haimoff’a, Dalyan’ın dünyaya tanıtımına, doğa ve hayvanların korunmasına yaptığı katkılardan dolayı “Muğla Valisi Amir Çiçek” tarafından özel bir plaket verilecektir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Piyano - The Piano (2022) Sahte Gelin - The Decoy Bride (2012) Aşıklar Şehri - La La Land (2016) Kral Arthur: Kılıç Efsanesi - King Arthur: The Legend of the Sword (2017) Çakma Polisler - Let’s Be Cops (2014) Yahşi Batı (2009)

Leave a comment