GENCO ERKAL ile “YAŞAMAYA DAİR”,
ERKAN CAN, CEM DAVRAN, YILDIRAY ŞAHİNLER ve
BAHTİYAR ENGİN ile “ALEVLİ GÜNLER”
27-28-29 AĞUSTOS’TA
KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU’NDA!

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, tiyatronun güçlü isimlerini ve en beğenilen oyunları sahnesinde ağırlamaya devam ediyor! Usta tiyatrocu Genco Erkal’ın Tülay Günal’la birlikte, Nazım Hikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini şarkılar eşliğinde anlattığı “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” adlı oyunu 27 Ağustos’ta; başrollerini Cem Davran, Erkan Can, Yıldıray Şahinler ve Bahtiyar Engin’in paylaştığı “Alevli Günler” oyunu ise 28-29 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Tüm hijyen önlemlerini alarak misafirlerine yeşillikler içinde güvenle sosyalleşebildikleri bir alan sunan KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de, URU organizasyonu ve Mey Diageo kurumsal desteğiyle gerçekleştirilen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunlar için biletler Biletix’te!

Tiyatrolara destek olmak amacıyla gönüllülük esasına bağlı kalarak kapılarını açan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun renkli programı, 27 Ağustos’ta Dostlar Tiyatrosu’nun “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”; 28-29 Ağustos’ta ise İstanbul Halk Tiyatrosu’nun “Alevli Günler” oyunlarıyla devam ediyor.

Usta tiyatrocu Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve Tülay Günal’la birlikte sahnelediği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” oyunu, Nazım Hikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini şarkılar eşliğinde anlatıyor. Nazım Hikmet’in, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını ve eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan oyunda izleyiciler, ozanın destansı yaşamındaki o yıllara doğru bir yolculuğa çıkıyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. İzleyen herkese duygulu anlar yaşatan “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”, 27 Ağustos Perşembe akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Cem Davran, Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Bahtiyar Engin ve Simge Defne’nin birlikte rol aldığı komedi oyunu “Alevli Günler” ise 28 Ağustos Cuma ve 29 Ağustos Cumartesi akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. Irmak Bahçeci’nin yazdığı, yönetmenliğini Yıldıray Şahinler’in üstlendiği “Alevli Günler”, yaklaşık 10 yıldır azalmayan bir ilgiyle sahnelenmeye devam ediyor. Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş; biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar… İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşır, bize çağdaş bir “Yaşar- yaşamaz” hikâyesi sunarlar.

Açık Havada, Güvenle Sosyalleşme İmkânı

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu uzun süredir sosyal hayattan uzak kalan İstanbullulara yemyeşil huzurlu bahçe ortamında nefes alabilecekleri, yeniden ve güvenle sosyalleşebilecekleri bir alan sunuyor. Misafirlerinin içleri daha rahat bir şekilde dışarıda vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlayan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda COVID-19 nedeniyle alınan hijyen tedbirleri en üst düzeyde uygulanıyor. Yalnızca online biletleme sisteminin kullanıldığı, kapıda bilet satışının yapılmadığı etkinliklerde misafirlerin girişte ateş ölçümü sağlık görevlileri yapılıyor. Ortak kullanım alanlarında birçok noktaya dezenfektan üniteleri kurulan etkinlik alanında maske takma zorunlu bulunurken, maskesi olmayan seyircilere maske temin ediliyor.

50-145 TL arasında değişiklik gösteren bilet fiyatlarının tiyatro grupları tarafından belirlendiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun program bilgisi ve biletleri Biletix’ten edinilebilir. Kapı açılış saatinin 19.30 olduğu program kapsamında oyunların başlama saati ise 21.00. Biletler oyun başlayana kadar online olarak Biletix’ten temin edilebilir.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu Program
27 Ağustos Perşembe Yaşamaya Dair – Dostlar Tiyatrosu
28 Ağustos Cuma Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
29 Ağustos Cumartesi Alevli Günler – İstanbul Halk Tiyatrosu
3 Eylül Perşembe Sesin Resmi – DOT
10 Eylül Perşembe İki Bekar – Duru Tiyatro
17 Eylül Perşembe Kral Lear – Oyun Atölyesi
18 Eylül Cuma Kral Lear – Oyun Atölyesi
24 Eylül Perşembe Süt Kardeşler – Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu
25 Eylül Cuma Üçü Bir Arada – İstanbul Halk Tiyatrosu
26 Eylül Cumartesi Halktan Biri ‘Travis Pine” – KomediaTürk İstanbul
29 Eylül Salı Evlat – Nisan Ceren Göçen
30 Eylül Çarşamba Kızlar ve Oğlanlar – Craft Tiyatro
1 Ekim Perşembe Bir Garip Orhan Veli – Reha Özcan Kumanyası
2 Ekim Cuma Otelde Cinayet – Duru Tiyatro (Prömiyer)
8 Ekim Perşembe Fanatik – Siyah Beyaz ve Renkli Tiyatro
15 Ekim Perşembe Bir Zamanlar Gazinoda – Arena

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gerçeğin Peşinde - Angel Of Mine (2019) İki Kafadar: Chinese Connection (2013) Her Şey Dahil (2022) Bay Evet / Yes Man (2009) Morganlar Nerede? - Did You Hear About The Morgans? (2010) Tuz ve Ateş -Salt and Fire (2017)