‘AF’IN DÜNYA PRÖMİYERİ
TOKYO FİLM FESTİVALİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

Cem Özay’ın yönettiği ilk uzun metraj filmi “AF” geçtiğimiz günlerde 33. Tokyo Uluslararası Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Dünyanın önde gelen film festivallerinden Tokyo Uluslararası Film Festivali’ne bu yıl Türkiye’den seçilen tek yapım olan ‘AF’, festivalde yoğun ilgiyle karşılaştı.

Online gerçekleşen basın toplantısında Cem Özay, mutluluğunu “Bu benim ilk uzun metraj filmim. İlk kez seyirci karşısına çıkıyorum. Filmime ayırdığınız vakit ve gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Tokyo’da olmaktan dolayı çok mutluyum.” sözleriyle dile getirirken, basın toplantısında oyuncu seçimlerinin başarısı ön plana çıktı. Basın tarafından merak edilen bir diğer nokta da filmdeki mekan seçimi oldu. Çekimleri geçtiğimiz sene Artvin’in Borça ilçesine bağlı Gürcistan sınırındaki Macahel Vadisi’nin bir dağ köyünde tamamlanan ‘AF’ın çekim mekanıyla ilgili gelen soruya Özay’ın yanıtı “En başından beri kafamda izole bir dağ köyü vardı. Çünkü zamansızlık, tanımsızlık ve mekansızlık arıyordum. Ailenin psikolojisine ve içine girdiği trajediye odaklanmak ilk hedefimdi. Seçtiğim coğrafyanın zorlu koşulları, baba karakterinin zor bir karakter olmasını, çocuklarının başarılı büyümesini istemesini ve bu yüzden onlara başarıyı dayatmasını desteklediğini düşünüyorum.” oldu.

Cem Özay’ın senaryosunu Tuğçe Özbatak’la kaleme aldığı, kadrosunda Timur Acar, Emine Meyrem, Hakan Aslan, Yusuf Bayraktar ve Macit Koper’in yer aldığı film, bir dağ köyünde ağaç ticaretiyle uğraşan otoriter bir baba ve iki oğlu arasındaki çatışmayı konu alıyor.

Yapımı Ömür Güner’in imzasını taşıyan, ortak yapımcılığını TRT’nin üstlendiği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘AF’ daha önce Antalya Film Forum’da ‘TRT Proje Geliştime Ödülü’ne, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’da ise ‘Başka Sinema Dağıtım Ödülü’ne layık görülmüştü.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayalimdeki Düğün - Shotgun Wedding (2022) Uzun Hikaye (2012) Madımak: Carina’nın Günlüğü (2015) Lady Macbeth (2017) Ooops! Sevimli Tayfa - Ooops 2 – Ooops! The Adventure Continues (2022) Karımı Gördünüz mü? (2018)