PANDEMİ BOYUNCA
ADALILARIN ve ADA SEVERLERİN GÖZDESİ
AçıkhavADA SİNEMA
SEZON FİNALİNİ EDİZ HUN’LA YAPIYOR!

Birbirimize dokunamasak da bizi birleştiren en güzel şey sinema diyerek fiziksel mesafe kurallarına uygun koşullarla düzenlenen AçıkhavADA Sinema, bu hafta sezona veda ediyor. “Sürü”, “La Dolce Vita/ Tatlı Hayat” ve “Güllü” filmleri 3, 4 ve 5 Eylül’de Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı’nda izleyicilerle buluşacak. 3 Eylül Perşembe akşamı, “Sürü” filminin gösterimine, filmin başrol oyuncularından Melike Demirağ katılım sağlayacak. 4 Eylül Cuma akşamı, “La Dolce Vita/ Tatlı Hayat” filminin gösterimi öncesinde gazeteci Verda Özer sunum yapacak. 5 Eylül Cumartesi akşamı ise yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın üstlendiği 1972 yapımı “Güllü” filminin gösterimi, filmin başrol oyuncularından Yeşilçam’ın usta ismi Ediz Hun’un katılımıyla gerçekleşecek.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yönetmen Kaan Müjdeci’nin organizasyonuyla hayata geçirilen AçıkhavADA Sinema, sezon boyunca Yeşilçam klasiklerinden, dünya çapında kült olmuş yapımlara, bağımsız filmlerden, yakın dönem keşiflere kadar geniş yelpazedeki filmleri sinemaseverlerle buluşturdu. Gösterimler, 7’den 70’e herkesin yoğun ilgisiyle takip edildi. Cahit Berkay gibi müzik dünyasının önemli isimleri; Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel gibi önemli yazarlar ve Engin Ertan, Alin Taşçıyan gibi sinema eleştirmenleri de Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı’nda ağırlandı.

AçıkhavADA Sinema’da bu hafta; 3 Eylül Perşembe akşamı, Yılmaz Güney’in kaleme aldığı, başrollerini Tarık Akan, Melike Demirağ ve Tuncel Kurtiz’in paylaştığı “Sürü” filmi; 4 Eylül Cuma akşamı, Federico Fellini’nin 1959 yılında Roma sokaklarında çektiği, Oscar ödüllü “La Dolce Vita/Tatlı Hayat” filmi; 5 Eylül Cumartesi akşamı ise yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı, başrollerini ve Süleyman Turan’ın paylaştıkları 1971 yapımı Türk filmi “Güllü” Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı’nda sinemaseverlerle buluşacak. 3 Eylül Perşembe akşamı, “Sürü” filminin gösterimine, filmin başrol oyuncularından Melike Demirağ katılım sağlayacak. 4 Eylül Cuma akşamı, “La Dolce Vita/Tatlı Hayat” filminin gösteriminden önce gazeteci Verda Özer sunum yapacak. 5 Eylül Cumartesi akşamı ise, genç bir kadının kendisini aldatan kocasından intikam almasını konu alan, sevilen Türk filmi “Güllü”nün gösterimi, filmin başrol oyuncularından Yeşilçam’ın usta ismi Ediz Hun’un katılımıyla gerçekleşecek.

3, 4 ve 5 Eylül akşamları gerçekleşecek film gösterimleri, saat 21.00’de başlayacak. “Bilet 10 Lira, çekirdek bedava” sloganıyla yola çıkan AçıkhavADA Sinema, Perşembe Halk Günü’ne özel, ücretsiz giriş imkânı sunuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
The Post (2018) Hayde Bre (2010) Mar (2012) Küçük Adamlar - Little Men (2016) Kara Deniz - Black Sea (2015) Dedemle Bu Yaz - Avis de Mistral – My Summer in Provence (2015)