Tiyatroadam’ın, “İnsanlık dostu” olarak nam salan bir bankanın, bütün insani zaaflardan yararlanarak birçok hayatı nasıl harcadığını gözler önüne serdiği  “5.Frank” oyununun galası gerçekleşti! Ali Atay, Birol Güven, Sarp Akkaya, Damla Sönmez, Selen Uçer, Özgür Çevik, Alican Yücesoy, Ertan Saban, Ushan Çakır, Yekta Kopan, Serdar Orçin, Erkan Avcı, Gülhan Tekin, Sercan Badur, Yiğit Kirazcı gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşen galada; gerçeklere kocaman ayna tutarak yaşadığımız hayatların asıl sahipleri olmadığımızı yüzümüze vuran oyun izleyenlerin nefesini kesti.
“5.Frank”, ataları kadar acımasız olamayan 5.Frank’ın zayıf yönetimini, kötüye giden banka işlerini, bundan kurtulmak için kurulan büyük planı ve karşılaşılan beklenmedik olaylar sonucunda banka yönetiminin düştüğü trajikomik durumu konu alıyor. Friedrich Dürrenmatt’ın 1960 yılında yazdığı oyunda; sevgi, iyilik, sevecenlik, acıma gibi insana özgü duyguları bütünüyle yok sayan vahşi kapitalizm, para, güç ve ölüm olguları üstünden grotesk bir dille eleştiriliyor.

Fatih Koyunoğlu tarafından sahneye konan ve Tahsin Saraç’ın çevirisiyle dilimizle buluşan “5.Frank”da; Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Ayça Güngör, Alican Yılmaz, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ, Hivda Zizan Alp, Mehmet Solmaz, Pelin Bölükbaş, Serdar Akülker başarılı performansıyla göz dolduruyor. Modern ve dinamik reji anlayışı, tempo ve coşkusuyla, seyirciye gülmecesi bol, keyifli ve aynı zamanda sarsıcı bir tiyatro lezzeti sunan oyunun müzikleri de oyunculardan oluşan bir orkestrayla canlı olarak yapılıyor.

Süpervizörlüğünü Serdar Akar’ın yaptığı, müzik direktörlüğünü Çağrı Beklen’in üstlendiği, koreografisi Esra Yurttut’a ait oyunda dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen imzası taşıyor. Yardımcı yönetmenliğini ve dramaturgisini Bilgesu Kasapoğlu yaparken, ışık tasarımı Önder Arık’a, oyun fotoğrafları Emre Mollaoğlu ve Erhan Yüksel’e, afiş ve görsel tasarım ise Elif Ergür ile Fatih Gözenç’e ait.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
 Ye Dua Et Sev - Eat Pray Love  (2010) Kurbağa Krallığı - Frog Kingdom (2015) Hollywood'lu Türk - The Hollywood Turk (2021) Kelebek Görüşü - Butterfly Vision (2023) Sır - The Tall Man (2012) En Mutlu Olduğum Yer (2010)

Leave a comment