Büyükçekmece Belediyesi Zülfü Livaneli’nin 40. Sanat yılını özel bir programla kutladı.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi Bedia Muavvit Salonunda 5-16 yaş arası gençlerden oluşan “Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu”, Zülfü Livaneli’nin 40. Sanat yılını  bir konserle kutladı.

“Sanat Hayattır “sözü ile sanata ve sanatçıya önem verdiğini her fırsatta dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Bize göre gelişmişliğin en büyük ölçütlerinden biri kültür ve sanattır. Bu anlayışla, kültürümüze, sanata ve sanatçıya bugüne kadar her fırsatta destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Livaneli’nin 40. sanat yılının kutlandığı konseri muhteşem olarak değerlendiren Başkan Akgün, Zülfü Livaneli’nin şarkılarını hakkı ile söyleyen çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum. Yürekleri ısıtan, o sıcacık nağmeleri bence çok güzel seslendirdiler ”şeklinde konuştu.

Zülfü Livaneli’ yi bu milletin çok sevdiğini dile getiren Başkan Akgün ;“ O sevgi dolu kalbi ile kültür ve sanat dünyamıza  çok büyük hizmetler  etmiştir ve uzun yıllar da hizmet etmeye devam edeceğine de inancım sonsuzdur” diye konuştu.

“Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu”nun kendi şarkılarını çok güzel seslendirdiklerini anlatan Zülfü Livaneli de konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Koltuğumda otururken kendi şarkılarımı ve bestelerimi çocuklardan dinlemek beni oldukça duygulandırdı.
Özellikle şarkıları yazdığım seneler gözümde canlandı. Böylesine bir gece yaşattığınız için çok mutluyum. Küçük yaşta olmalarına rağmen benimle aynı duygularla söylüyor olmaları gurur vericiydi.”
Gençlerin verdiği konseri oldukça başarılı bulduğunu belirten Müjdat Gezen de ; “Türkiye’de uluslar arası tanınan az sayıda sanatçımız var. Onlardan biri ise Zülfü Livaneli’dir. Onun şarkılarıyla bütünleştik, duygularını hissettik ve gururlandık. İyi ki Zülfü Livaneli Türkiye’den çıkmış. Onunla gurur duyuyoruz” dedi.

Orhan Şallıel tarafından oluşturulan senfoni orkestrası, eğitmenler Saide Feray Kesim, Hatice Kübra Demirtaş ve Çiğdem Güven eşliğinde gerçekleşen konserde, Zülfü Livaneli’nin birbirinden özel şarkıları ve besteleri seslendirildi. Toplamda 90 kişiden oluşan “Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korosu”, konser boyunca konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Korusunu ve Zülfü Livaneli’yi sanat dünyasının önde gelen isimlerinden İnci Çayırlı, Defne Yalnız, Müjdat Gezen, Ercan Bostancıoğlu, Latif Doğan ve Gazeteci Yazar Can Ataklı gece boyunca yalnız bırakmadılar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Her Şey Yolunda - Everything Went Fine (2021) “TENET” 26 Ağustos’ta Sinemalarda (2020) Ay’da İlk İnsan - First Man (2018) Mutlu Aile Defteri (2013) Sarı Sıcak (2017) Ay’ın Sırrı - Moonwalkers (2017)

Leave a comment