2003 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanından 550 bin çocuğu tiyatroyla buluşturan Zorlu Çocuk Tiyatrosu, 12. yılında müzikli-danslı yeni çocuk oyunu “Karlar Ülkesi” ve geçen sezon ilgiyle izlenen post-modern müzikal “Kibritçi Kız” ile, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Karlar Ülkesi Müzikli Oyunu 20 ve 21 Aralık’ta, Kibritçi Kız Müzikali ise 13, 14, 27 ve 28 Aralık tarihlerinde Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek. Oyunlar Mayıs 2015 sonuna kadar izlenebilecek.
Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun sezon boyunca sergileyeceği oyunlar hakkında detaylı bilgilere www.zorlucocuktiyatrosu.com ve www.facebook.com/zorlucocuktiyatrosu adreslerinden ulaşılabiliyor.
Mehmet Zorlu Vakfı tarafından, çocuklara tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve Türkiye’nin pek çok kentini ziyaret eden Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Karlar Ülkesi Müzikli Oyunu ve Kibritçi Kız Müzikali ile Zorlu Center PSM’de ve Kurbağa Prens Oyunu ile Anadolu’nun farklı illerinde, bu sezon tam 3 oyun ile çocuklarla buluşuyor.
Karlar Ülkesi: Hayal dünyasının ötesine bir yolculuk!
Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun, prömiyeri Ekim ayında yapılan Karlar Ülkesi Müzikli Oyunu, Mayıs sonuna kadar Zorlu Center PSM’de sahneleniyor. Özlem Saraç’ın, Hans Christian Andersen’in “Karlar Kraliçesi” masalından yola çıkarak yazdığı ve Gaye Cankaya’nın yönettiği Karlar Ülkesi Müzikli Oyunu; çocuklara dostluğun önemini anlatırken doğa sevgisi de aşılıyor. 4 yaş ve üzeri seyircisine perdelerini açan oyun, her mevsimin kendine özgü dokusunu tüm renkleriyle sergilerken, çocukların yaşadıkları dünyayı anlamasına ve anlamlandırmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Müzik, dans gibi farklı sanat dallarını bünyesinde barındıran müzikalde rol alan profesyonel oyuncu ve dansçılar, çocuklara sınırsız bir hayal dünyasının kapılarını açacak.

Kibritçi Kız Müzikali, yoğun ilgi üzerine bu sezon da sahnede…
Geçen sezon ilgiyle takip edilen, bu sene Kasım ayından itibaren sahnede olan “Kibritçi Kız Müzikali”, tiyatro oyun yazarı ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından, Hans Christian Andersen’in ünlü masalından yola çıkarak hazırlandı. Hasan Erkek’in aynı zamanda yönetmenliğini de üstlendiği oyun 5 yaş ve üzeri izleyicilere sesleniyor. 2013-2014 sezonu içinde 39. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri kapsamında “Yılın En İyi Çocuk Oyunu Ödülü” ve Tiyatro Seyircileri Derneği Direklerarası Ödülleri kapsamında “En İyi Müzikal Yapım Ödülü”ne; 2014 yılında ise Tiyatro Gazetesi tarafından “En İyi Yapım Ödülü”ne layık görülen Kibritçi Kız Müzikali, sokaklarda akordeon çalıp şarkı söyleyerek kibrit satan bir kızın hikayesini anlatırken; yaşama sevinci, dostluk ve dayanışmayı teatral bir dille minik izleyicilere aktarıyor. Müzik, dans, mim, jonklörlük ve resim sanatlarını bir arada sunan müzikal, aynı zamanda sokak çocukları konusunda farkındalık yaratmayı da amaçlıyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Kibritçi Kız Müzikali’ni alışılmışın dışında mutlu bir son ile bitirerek, izleyicilere farklı bir sahne uyarlaması sunuyor.
Zorlu Çocuk Tiyatrosu ayrıca, “Kurbağa Prens” müzikli oyununun turnesi kapsamında, bu sene de Anadolu’nun dört bir yanındaki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamaya devam ediyor. Grimm Kardeşler’in ünlü masalı Kurbağa Prens, Özlem Saraç tarafından günümüze uyarlandı. Zorlu Çocuk Tiyatrosu tarafından Gaye Cankaya’nın yönetmenliğinde sahnelenen oyun, izleyicilere “ilk görüşte önyargıyla yaklaştığınız insanların içlerindeki ‘güzelliği’ ancak onları tanıdıkça keşfedebilirsiniz” mesajını veriyor.
Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek olan Karlar Ülkesi Oyunu ve Kibritçi Kız Müzikali’nin biletleri, Zorlu Center PSM gişelerinden temin edilebilir. Anadolu Turnesi kapsamında sahnelenecek Kurbağa Prens Müzikli Oyunu’nun biletlerine ise, tiyatro sahnelerinin gişelerinden ulaşabiliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cin: Aşk Büyüsü (2019) Nekrüt (2008) Jurassic World: Yıkılmış Krallık - Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) Tori ve Lokita - Tori & Lokita (2023) Justice League: Adalet Birliği - Justice League (2017)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment