Başrollerinde Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush, Guy Pearce, Jennifer Ehle, Derek Jacobi ve Michael Gambon’un oynadığı “Zoraki Kral – The King’s Speech” 12 dalda Oscar’a aday gösterildi. 83. Oscar Ödülleri’nin en güçlü adayı olan “Zoraki Kral – The King’s Speech”in yönetmenliğini Tom Hooper yapıyor.

Kral 6. George’un gerçek hayat hikâyesine dayanarak yapılan bu filmde, Kral olmaya itilen korku içindeki bir adamla, onu Kral olabileceğine ve kekemeliğini yenebileceğine inandırmaya azmeden çılgın terapistin hikâyesi anlatılıyor.

Babası 5. George’un (Michael Gambon) ölümü, ardından ağabeyi Edward’ın (Guy Pearce) Amerikalı Wallis Simpson’a olan skandal aşkı yüzünden tahttan feragat etmesi üzerine, Bertie (Colin Firth) istemeye istemeye Krallık görevini devralmak zorunda kalır. Aile içinde “Bertie” adıyla bilinen Albert, çocukluğundan beri büyük zorluklar yaşadığı, alay konusu olduğu kekemeliği yüzünden Krallık görevinden, yapmak zorunda kalacağı konuşmalardan dehşete düşmektedir. Savaşın eşiğinde olan ve acilen bir lidere ihtiyaçları olduğunu bilen eşi Elizabeth (Helena Bonham Carter) Kraliyet düzeninin zorunlu kurallarına aldırış bile etmeyen Avustralyalı çılgın konuşma terapisti Lionel Logue’u (Geoffrey Rush) takdim eder. Başta hiç uyuşamayan ikili daha sonra büyük bir aşama kaydedecektir. Terapistin, ailesinin, hükümetin ve Winston Churchill’in (Timothy Spall) desteğiyle Kral kekemeliğinin üstesinden gelir ve radyodan bir konuşma yaparak ülkesindeki insanlara güven vererek, savaş için onları birleştirir.

“Zoraki Kral – The King’s Speech” 18 Şubat 2011 tarihinde UIP Filmcilik dağıtımıyla TMC Film tarafından Türkiye sinemalarında vizyona giriyor.

“Zoraki Kral – The King’s Speech” in Oscar Adaylıkları:

En İyi Film: Zoraki Kral (The King’s Speech)
En İyi Yönetmen: Tom Hooper
En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Geoffrey Rush
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Helena Bonham Carter
En İyi Görüntü Yönetimi: Danny Cohen
En İyi Orijinal Senaryo: David Seidler
En İyi Sanat Yönetimi: Eve Stewart, Judy Farr
En İyi Kostüm: Jenny Beavan
En İyi Kurgu: Tariq Anwar
En İyi Müzik: Alexandre Desplat
En İyi Ses Miksaj: Paul Hamblin, Martin Jensen, John Midgley

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ay Işığı - Moonlight (2017) YUVA (2019) Hazine Avcıları - The Monuments Men (2014) Dev Avcısı Jack - Jack The Giant Slayer (2013) Kara Cin Laneti (2024) Megan (2023)

Leave a comment