YAPIMLAB’DA SİNEMA İÇİN
İKİ ATÖLYE BİRDEN!

YAPIMLAB; sinemaya güç vermeyi amaçlayan çalışmaları kapsamında “Zeynep Özbatur Atakan ile Temel Yapımcılık Atölyesi” ve “Ebru Ceylan ile Senaryo Yazarlığı Atölyesi”ne ev sahipliği yapıyor! Zeynep Özbatur Atakan’ın, sinema sektörü ve film yapımcılığı üzerine gerçekleştireceği atölyesi 15 Şubat’ta; Ebru Ceylan’ın senaryo konusunda fark yaratan bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı atölyesi ise 18 Şubat’ta YAPIMLAB’da başlıyor!

“Üç Maymun”, “İklimler”, “Bir Zamanlar Anadolu’da” gibi filmlerin başarılı yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan’ın kurduğu YAPIMLAB; sinemaya güç vermeyi amaçlayan atölye çalışmaları ve seminerlerine devam ediyor.

15 Şubat 2014, Cumartesi günü başlayacak “Zeynep Özbatur Atakan ile Temel Yapımcılık Atölyesi”; projesini hayata geçirmek, yapımcıdan neyi, nasıl isteyeceğini öğrenmek, sinema sektörünü tanımak, anlamak ve sistemi kavrayarak öğrenmek isteyen, sinema eğitimi almış, almakta olan ya da bu sektörde çalışmayı hedefleyen herkese açık. YAPIMLAB’da gerçekleştirilecek 24 haftalık eğitimlerde, katılımcılar; sinema sektörü ve film yapımı üzerine genel bilgileri edinirken, görev tanımı ve işlevlerini öğrenecekler. Örnekler üzerinden yapımcılık tanımlarının yapılacağı, film yapımı modellerinin inceleneceği atölyede; yurtiçi ve yurtdışında yapımcılık alanında başarılı çalışmalara imza atan yapımcı Zeynep Özbatur Atakan; uluslararası alanda yapımcılığın anlamı ve görevlerine de değinecek. Yapımcılık ile ilgili kavramların sorgulanacağı eğitimlerde aynı zamanda; ekip kurma ve geliştirme, bütçe yapmanın temel ilkeleri, finans planı oluşturma, proje dosyasının ve sunumunun hazırlanması, uluslararası projeler için dosya hazırlama çalışması, festivaller ve fonlar konusunda genel bilgiler gibi noktalara da odaklanılacak. Katılanlara, ücretsiz kariyer danışmanlığının da yapılacağı çalışmalar; 15 Şubat’tan itibaren 24 hafta boyunca her Cumartesi günü 13:30-15:30 saatleri arasında YAPIMLAB’da gerçekleşecek.

Nuri Bilge Ceylan’ın çeşitli filmlerinde senarist, sanat yönetmeni ve oyuncu olarak görev alan, film ve fotoğraf çalışmalarını halen sürdürmekte olan Ebru Ceylan’ın; senaryo konusunda fark yaratan bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı “Senaryo Yazarlığı Atölyesi” ise 18 Şubat 2014, Salı akşamı başlayacak.

Ceylan’ın bakış açısından, senaryoyu oluşturan tüm yapısal unsurların, dramaturji, çekim senaryosu, senaryo türleri gibi konuların işleneceği atölye; sinema tarihine kısa bir bakış, sanat olarak sinema, sinema sanatının diğer sanatlarla ilişkisi gibi konulara da odaklanacak. “Ebru Ceylan ile Senaryo Yazarlığı Atölyesi”, 8 hafta boyunca her Salı akşamı 19:00-21:00 saatleri arasında YAPIMLAB’da gerçekleştirilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Uzak İhtimal         (2009) Sihirbazlar Çetesi 2 - Now You See Me 2 (2016) Kayıp - Gone (2012) Antep Fıstığı (2018) Evde - Dans La Maison - In The House (2013) Yukarı Bak - Up (2009)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment