Yurtiçi ve yurtdışında yapımcılık alanında başarılı çalışmalara imza atan yapımcı Zeynep Özbatur Atakan; görsel-işitsel alanda üretim yapan kadınların güçlerini birleştirmesi, üretimlerini tanıtması ve bilgilendirmesi için oluşturulan European Women’s Audiovisual (EWA) Network oluşumunun başkan yardımcılığına seçildi!

“Üç Maymun”, “İklimler”, “Bir Zamanlar Anadolu’da” gibi filmlerin başarılı yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan; Ocak ayında gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında yönetim kurulu tarafından oybirliği ile EWA Başkan Yardımcılığına seçildi. EWA çalışmalarına yön vermek üzere, başkan yardımcısı olarak, üç ayda bir düzenlenen toplantılara katılacak olan Özbatur Atakan; ağın resmi temsilciliğini yürütecek.

Eylül 2013’te Zeynofilm olarak, Türkiye’den önde gelen yapımcılar, yönetmenler, satış temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen iş ağı geliştirme etkinliğine ev sahipliği yapan, aynı zamanda EWA’nın derslerine ve kurslarına eğitmen olarak destek veren Zeynep Özbatur Atakan; bu pozisyonla birlikte resmi olarak EWA ile işbirliğine imza atmış bulunuyor. Yapılan resmi açıklamada EWA başkanı Isabel de Ocampo; başarılı yapımcının, EWA’ya destek vermesinden duyduğu onur ve mutluluğu dile getirirken, bu ilişkinin gelecek yıllarda da gelişerek devam etmesi yönündeki arzusunu dile getirdi.

2010’un sonundan 2012’ye kadar Madrid merkezli CIMA – İspanyol Görsel-İşitsel Kadın Meslek Çalışanları altında bir proje olarak yürütülen EWA; Ocak 2013’te bağımsız hukuki kimliğine kavuştu. Görsel-işitsel alanda, kadın ve erkek yönetmenlerin aynı imkana sahip olması gibi,  çalışanlar arasında cinsiyet eşitliğini ve bu alana üretilen içerik içinde, kadınların daha dengeli ve adil bir şekilde temsil edilmesini sağlamayı amaçlayan EWA’nın, görsel-işitsel alanda ilk odağını filmler oluştururken, sonraki çalışmalar ise video oyunları, televizyon ve online medyayı kapsıyor.

Şu ana kadar 200 üyesi bulunan EWA’nın; İspanya başta olmak üzere, Türkiye, İngiltere, Fransa, Polonya, İrlanda, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan ve İtalya’dan üyeleri yer alıyor. Çoğunluğunu yapımcı ve yönetmenlerin oluşturduğu üyeler arasında aynı zamanda birçok bestekar, menajer ve teknik ekip elemanı da yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Oteli - Fritt Vilt 3 – Cold Prey 3 (2011) Ruhlar Bölgesi: Bölüm 3 - Insidious: Chapter 3 (2015) Tehlikeyle Flört (2015) 6 Süper Kahraman - Big Hero 6 (2015) Rüzgarın Oğlu - Race (2016)

Leave a comment