ZAMANIN SINIRINDA

SİNOPSİS: Taş-Maden işletmesinin sahibi Mikhail Shurov, hayatı ciddiye almayan, duygusuz, alaycı, genç bir işadamıdır. Önceliği her zaman çalışmak ve daha çok para kazanmak olan bu adamın, geçmişi düşünmek ya da geleceği önemsemek gibi bir tasası yoktur. Bir gün, Maden ocaklarından birinde, gönüllü arkeologlardan oluşan bir ekip, İkinci Dünya Savaşı dönemine ait ölü askerlerin kalıntıları ile dolu bir Sovyet sığınağını keşfeder. Mikhail’in bu problemi çabucak çözmesi gerekir. Çünkü para kaybetmek istemez ve işleri durdurmayı reddeder. Ardından, işadamını ikna etmek için arkeolog ekibinin lideri, güzel ve kararlı bir kadın olan Lisa ile tanışır ve Lisa ona Neva Köprüsü’nde savaşan ve ölen askerlerin kahramanlık hikâyesini anlatır. Sığınağın içinde, Mikhail’e Komiser Alexey Shurov’un kalıntılarını gösterir; Mikhail bir şekilde bu komiserle ilgisi olduğuna ikna olur – her nasılsa aynı soyadı paylaşmaktadırlar. O anda feci bir kaza olur ve sığınak çöker. Bir ambulans gelir, Lisa’yı alıp uzaklaştırır. Mikhail kendini gizemli bir şekilde Nisan 1942’deki askeri operasyonun merkez üssünde bulur. Mikhail, şoka girmiştir, kendisine ne olduğunu anlamaya, buradan nasıl çıkacağını çözmeye çalışır. Çeşitli yollar dener ama hepsi boşunadır. Tüm umutlarını yitirmişken birden, Komiser Shurov’un sığınağında, mermilerden kaçarken bulur kendini. O anda Komiser Shurov’un da dâhil olduğu, Neva Köprüsü’nün son savunucularının intihar ettiklerini görür. Askerler yakalanacaklarını anlamış, teslim olmak yerine ölümü tercih etmişlerdir. Son kurşun sesiyle, Mikhail irkilir ve ait olduğu zamana geri döner. Garip “yolculuk” sona erer. Arkeologlar artık kazı için bir engel değildir, hatta çalışmalar hızlanmıştır. Mikhail bu olanlardan önce olduğu gibi –normal bir şekilde- yaşamını sürdürmek ister ama savaşın canlı görüntüleri onun yakasını bir türlü bırakmaz. Öte yandan Lisa onun yüzünden komadadır ve suçluluk duygusu sürekli beynini kemirmektedir. Ve Lisa’nın Komiser Shurov’la arasında olası aile bağları hakkında söyledikleri bir türlü aklından çıkmamaktadır. Mikhail’in kendisini rahatsız eden gizemleri çözme çabası, beklenmedik bir şekilde onu Neva Köprüsü’ndeki savaşın tam ortasına taşır. Kendisini zaman tuzağından kurtarmak ve aile tarihine ışık tutmak için verilen bu kutsal görevi tamamlaması gerekmektedir. Aksi halde sadece geçmişi değil Lisa ile olan geleceği de tehlikeye girecektir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kahraman Yarışçılar - Rally Road Racers (2023) Bekleyiş - L’Attesa – The Wait (2016)  (2014) Sevimli Kahraman - Outback (2012) Larry Crowne (2011) Kuşlar Şehrinde Macera - Zambezia (2014)