ZAMANDA AŞK/ABOUT TIME

Konu: 30 yılı aşkın süredir, film üreticilerinden Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill, Dört Düğün Bir Cenaze) kendine has sesini, film ve televizyon dünyasına ulaştırıyor. Ve bunu, bizi hem güldüren hem de insani hislerle gözyaşı döktüren unutulmaz karakterler ve sıradan insanların sıradışı yolculuklarıyla yapıyor.

Şimdi, About Time / Zamanda Aşk ile, Curtis bize en kişisel filmini sunuyor.

Tim Lake (Domhnall Gleeson) 21 yaşına geldiğinde zamanda yolculuk yapabildiğini keşfeder.

Yine keyifsiz geçen bir Yeni Yıl partisinin ertesi akşamında, Tim’in babası (Bill Nighy) oğluna uzun zamadır ailenin erkeklerinin zamanda yolculuk yapabilme yeteneği olduğunu söyler. Tim, tarihi değiştiremez, fakat kendi hayatında olmuş ve olmakta olan şeyleri değiştirebilmektedir. Bunun üzerine o da bir kız arkadaş edinerek en azından kendi dünyasını güzelleştirmeye karar verir ama maalesef bu düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.

Avukatlık eğitimi almak üzere Cornwall sahilinden Londra’ya taşınan Tim sonunda, güzel fakat kendine güveni olmayan Mary ile tanışır (Rachel McAdams).  Aşık olurlar, sonrasında ise zaman yolculuğundan kaynaklanan talihsiz bir olay sonucu onunla daha tanışmamış hale gelir. Böylelikle tekrar ilk tanışmalarını yaşarlar…ve sonra tekrar… Zaman yolculuğununda ustalaşan Tim sonunda onun kalbini kazanır.

Daha sonra, Tim güçlerini en mükemmel ve romantik şekilde evlenme teklif etmek için, düğününü en kötü sağdıç konuşmasından kurtarmak için, en iyi arkadaşını işle alakalı bir felaketten kurtarmak için ve hamile karısını kızlarının doğumu için Abbey Road’un sıkışık trafiğinde hastaneye yetiştirmek amacıyla kullanır. Fakat sıradışı hayatı ilerledikçe, Tim sahip olduğu bu eşsiz yeteneğin onu tüm ailelerin yaşamlarını etkileyen iniş-çıkışlardan koruyamadığını anlar Zaman yolculuğuyla yapılabilecek şeylerin bir sınırlaması vardır ve çok da tehlikelidir. Sonunda, hayatı dolu dolu yaşamak için zamanda yolculuk yapmanın gerekmediğini bizlere gösteren Zamanda Aşk (About Time), aşk ve zaman yolculuğu hakkında bir komedi filmi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, sıradaşı hayatı geliştikçe, Tim, gücünün onu üzüntülerden, tüm ailelerin yaşamlarını etkileyen iniş-çıkışlardan koruyamadığını anlar. Zaman yolculuğunun ulaşabileceği müthiş sınırlar vardır ve bu sınırlar çok tehlikeli olabilir. Zamanda Aşk / About Time / aşk ve zaman yolculuğunu işleyen bir romantik komedi. Sonunda ise bize, hayatı doyasıya yaşamak için, zaman yolculuğuna ihtiyacımız olmadığını gösteriyor.

Vizyon Tarihi: 4 Ekim 2013
Tür: Romantik Komedi
Yazar ve Yönetmen: Richard Curtis
Yapımcı: Tim Bevan, Eric Fellner, Nicky Kentish Barnes
İdari Yapımcılar: Richard Curtis, Liza Chasin, Amelia Granger
Oyuncu Kadrosu: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Tom Hollander, Margot Robbie

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alita: Savaş Meleği - Alita: Battle Angel (2019) Afacanlar Takımı: Büyük Yarış - Raven: The Little   Rascal (2015) Kafalar Karışık (2018) Cüce Dedektif Şerlok - Sherlock Gnomes (2018) Whitney (2018) Bas Gaza - Overdrive (2017)

Leave a comment