ZAFERE HÜCUM

“Gerçek bir hikaye”
“Aralarındaki rekabet onları efsane yaptı”

SİNOPSİS
“Gün geldiğinde, hayatını ne pahasına olursa olsun ortaya koyabilir misin?
1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda’nın (Daniel Brühl) kullandığı Ferrari ikinci round’un sonunda yaşadığı trajik kaza nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt’a (Chris Hemsworth) gider. Bu kaza sonrasında Lauda (Daniel Brühl) çok ağır yaralanır. Fakat kazadan 42 gün sonra, olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix’i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Her iki yarışçının hedefi dünya şampiyonluğudur.
Avusturyalı Formula 1 yarışcısı Niki Lauda (Daniel Brühl) ve İngiliz rakibi James Hunt (Chris Hemsworth) arasındaki dillere destan rekabeti konu alan filmde, her iki yarışçının hayatlarını ortaya koyarak verdiği mücadele anlatılıyor.

PRODÜKSİYON NOTLARI
1976 yılı; çılgın yarışlar, kutlamalar ve rekabetlerle geçti. Bu sezona damgasını vuran isimlerden ikisi Ferrari’nin Avusturalyalı pilotu Niki Lauda ve McLaren’in İngiliz pilotu James Hunt’dır. Bu ikili arasında yaşanan rekabet Formula 1 dünyasında çok ses getirmiştir. Zafere Hücum filminde ikili arasındaki rekabet tüm gerçekliğiyle anlatılmaktadır. “Formula 1” 1976 sezonunda insanları en çok korkutan yarış Almanya Nurburbring’de yaşandı. Yarış esnasında bariyerlere çarpan Niki Lauda, arkasından başka bir araçla çarpıştı ve alevler içinde kaldı. Aracından çıkarıldıktan sonra bilinci yerinde olan pilot, hastaneye kaldırıldıktan sonra bilinci kapanarak komaya girmiştir. Tedavi süreci devam ederken, çok hızlı bir şekilde iyileşmeyi başaran Niki Lauda, yaklaşık altı hafta sonra yarışlara geri döneceğini duyurmuştur ve bunu başarmıştır.
Filmin senaristi Peter Morgan ile filmin yönetmeni Ron Howard, “Frost/Nixon” filminde de yönetmen ve senarist işbirliğinde çok başarılı bir işe imza atmış ve film 5 dalda Oscar’a aday gösterilmiştir. Ron Howard “Zafere Hücum” filmini Peter Morgan’dan ilk duyduğunda, iki yarışcının birbirleri olan ezeli rekabeti onu çok etkilemiş. Bu dönemde film ile ilgili başka bir yöentmenle görüşen Peter Morgan, hikayenin yönetmen Ron Howard’ın da ilgisini çektiğini bilerek en sonunda başarılı yönetmen ile “Zafere Hücum” için el sıkışmıştır.

Yönetmen: Ron Howard
Yapımcılar: Andrew Eaton, Eric Fellner, Brian Grazer, Ron Howard, Peter Morgan, Brian Oliver
Türü: Aksiyon, Biyografi, Dram, Spor
Oyuncular: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Natalie Dormer, Alexandra Maria Lara
Yapım Yılı / Süre: 2012 / 123dk.
İthalat / Dağıtım: Pinema
Vizyon Tarihi: 20.09.2013

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Azazil 2: Büyü (2016) C Takımı (2024) Süperstar - Superstar (2013) Mahkûm 77 - Modelo 77 (2023) Umut Bahçesi - The Zookeeper’s Wife (2017) Çoğunluk (2011)

Leave a comment