Mug / Yüz

Wimie… / …adına’yla Teddy ve Beden’le En İyi Yönetmen ödüllerini kazandığı Berlin Film Festivali’nden Yüz’le Jüri Büyük Ödülü alan Polonyalı yönetmen Malgorzata Szumowska, yüz nakli ameliyatı üzerinden derin bir kimlik ve toplum eleştirisi yapıyor.Metallica hayranı, yakışıklı Jacek müziğe, sevgilisine ve köpeğine tutkuyla aşıktır. Tüm ailesi, yaşadığı kasabanın sakinleri ve iş arkadaşları, onu “eğlenceli bir çılgın” olarak görmektedir. Jacek, dünyanın en büyük yapıları arasında olması planlanan bir İsa heykeli inşaatında çalışmaktadır. Bir gün yaşadığı iş kazası yüzünden tüm gözler ona çevrilir, çünkü ülkede yüz nakli yapılan ilk kişi olacak ve hayatı kökünden değişecektir.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Malgorzata Szumowska
Yapımcılar: Michal Englert, Malgorzata Szumowska, Jacek Drosio
Senaryo: Michal Englert, Malgorzata Szumowska
Görüntü Yönetmeni: Michal Englert
Kurgu: Jacek Drosio
Müzik: Adam Walicki
Oyuncular: Mateusz Kosciukiewicz, Agnieszka Podsiadlik, Malgorzata Gorol
Süre: 91 dakika
Yapım Yılı:2018
Ülke: Polonya
Dağıtım: Başka Sinema Dağıtım
İthalat: Bir Film
Vizyon Tarihi: 2018

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hasret Bitti (2016) Ceset - El Cuerpo - The Body (2013) Süper Köpek ve Turbo Kedi - Stardog and Turbocat (2021) Sol Şerit (2016) Katliam Gecesi - You’re Next (2013) Ecinni 3: Issız Çığlık (2021)