Başrollerini Furkan Palalı, Megumi Masuki ve Burhan Öçal’ın paylaştığı 12 Temmuz’da Türkiye’de, Eylül ayında ise Japonya’da vizyona girecek Yuvaya Dönüş filminin merakla beklenen fragmanı yayınlandı. İran-Irak savaşı sırasında 215 Japon vatandaşın Tahran’dan Türkiye’ye getirilişi ve bu olayın perde arkasında yatan bilinmeyen bir aşk hikâyesinin anlatıldığı İstanbul, Kapadokya, Tokyo’da çekilen filmin tanıtımı duygu yüklü sahneleri ile sinemaseverlerin büyük beğenisini topladı.

Gazeteci-Yazar Erdal Güven’in ‘Tahran’dan Kaçış’ kitabından senaryoya uyarlanan ‘Yuvaya Dönüş’ adlı sinema filmi için geri sayım başladı. İki ülke arasında yüzyılın operasyonu olarak bilinen gerçek yaşam hikâyesinin beyaz perdeye yansıtılacağı filmin; senaristliğini Fatih Özcan ve Şeyda Delibaşı, yapımcılığını Macmedya, yönetmenliğini ise Hakan Kurşun üstleniyor. 2019 yılının Japonya’da ‘Türkiye Yılı’ ilan edilmesiyle önemini bir kat daha arttıran filmin sabırsızlıkla beklenen fragmanı ise dikkatleri üzerine çekti. Müziklerinde kıraç imzası taşıyan yapım şimdiden seyirciyi derinden etkilemeyi başardı.


Filmde, yakışıklı oyuncu Furkan Palalı taksi şoförü ‘Mesut’ , Dünyaca ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal eski istihbarat subayı ‘Zafer’, Megumi Masaki ise 30 yıldır varlığından habersiz yaşadığı babasının izini sürmek için Japonya’dan Türkiye’ye gelen ‘Yumi’ karakterine hayat veriyor.
Filmin konusuna gelince… Tahran’dan büyük bir operasyonla Türkiye’ye getirilmek için uçağa bindirilen 215 yolcu arasında Keiko adlı Japon bir genç kız da bulunmaktaydı. Keiko ile Türk Büyükelçiliğinde görevli, özel kuvvetlerden Üsteğmen Zafer arasında büyük bir aşk yaşanıyordu. Keiko’yu uçağa son anda yetiştiren Zafer’in bilmediği ise Keiko’nun hamile olduğuydu. 30 yıl sonra ölen Keiko, ardında kızı Yumi’ye tüm gerçekleri anlatan bir mektup bırakmıştı. Yumi hayal kırıklıklarıyla birlikte babasının izini sürmek ve hesap sormak için Türkiye’ye gitmeye karar vermişti.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kaçma Birader (2016) Bizum Uşaklar (2018) Neşeli Kanatlar: Büyük Göç - Duck Duck Goose (2022) Kabile - The Tribe (2015) İlk Yenilmez: Kaptan Amerika - Captain America: The First Avenger (2011) Cin: Aşk Büyüsü (2019)