Festivallerin Ödüllü Filmi “Köprüdekiler” 19 Mart’ta sinemalarda…
Tüm dünya basınının ilgiyle takip ettiği Köprüdekiler, yönetmenlerden tam not aldı…

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “Altın Lale Yılın En İyi Türk Filmi” ödülü, 16. Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Film Yarışması’nda “En İyi Film” ödülü ve 15. Londra Türk Film Festivali’nden de ödülle geri dönen filmin yönetmenliğini Aslı Özge’nin yaptığı “Köprüdekiler”, 19 Mart’ta Türkiye’de vizyona giriyor. Ünlü yönetmenlerden tam not alan Köprüdekiler filmi için dünya basını ve ünlü yönetmenlerin görüşleri şu şekilde:
“Özgün. Cesur. Sinemada cok yeni bir damar.” Kutlug Ataman, Yönetmen “Zarif ve çok katlı bir kararlılığa sahip bir biçim ile buyurgan olmayan bir çözümlemeyi biraraya getirebilmiş ender bir film. Tuhaf bir şekilde sahici ve spontane ama aynı zamanda her şeyin  kıvrak bir zeka  tarafından bütünüyle kontrol altında olduğunu hissettiren detaylar…”
NURI BILGE CEYLAN; Yönetmen  “Yasama böyle bir yerden bakıldığına daha önce hiç rastlamamıştım. Filmüstü birsey.”
Zeki Demirkubuz, Yönetmen   …Hic şüphe yok ki Köprüdekiler arkasında iz bırakacak mükemmel bir film… KLAUS EDER, FIPRESCI   Aslı Özge, tam anlamıyla izlemeye değer bir yönetmen. DEREK ELLEY, VARIETY  Hayranlık verici bir hassasiyet ve kusursuz bir zamanlamayla bir araya getirilmiş… NICK JAMES, SIGHT&SOUND
Filmin konusu: “Şehrin varoşlarında yaşayan, şehrin merkezinde ise varoluş mücadelesi veren Fikret, Umut ve Murat’in hayalleri, birbirlerinden habersiz, her gün Boğaz Köprüsü üzerindeki sonsuz trafikte milyonlarca Istanbulluyla birlikte kesişir…”
“Yeni Sinemacılar” ve “Endorphine Production”ın yapımcılığını üstlendiği Türk-Alman yapımı “Köprüdekiler”, Almanya sinemalarında 22 Nisan 2010’da, Türkiye’de 19 Mart’ta izleyicisiyle buluşuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
HIGH LİFE (2019) Dehşet Kaseti - S/V/H/S (2013) Büyük Felaket: Asit Yağmuru - Acid (2023) Kirpi Sonic - Sonic the Hedgehog (2020) Gizemli Gerçek - Secret in Their Eyes (2015) Şrek 4: Sonsuza Dek Mutlu (2010)

Leave a comment