Yönetmen Korhan Uğur’dan yepyeni bir komedi!
Yapımcılığını Saygın Film ve Serpil Altın Film’in yaptığı, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen komedi filmi Cenaze İşleri’nin çekimleri Eskişehir’de başladı…
Daha önce Kızkaçıran, Sağsalim, Terkedilmiş ve Öldür Beni gibi filmlere imza atan yönetmen Korhan Uğur’un çekeceği filmde, belediyede kimsesizler mezarlığından sorumlu olarak çalışan Orhan karakterinin başına gelen talihsiz olaylar mizahi bir dille anlatılıyor. Melih Selçuk’un Orhan karakterini canlandıracağı filmde ayrıca Cemre Melis Çınar, Ergun Kuyucu, Barış Kıralioğlu, Yüksel Ünal, Caner Atacan ve Suzan Aksoy, Bedia Ener, Aydan Burhan, Halil Kumova gibi oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerinde ise Altın Portakal ödüllü Mehmet Erdem’in imzası bulunuyor. Bir yanda sevdiği kızla kurduğu evlilik hayallerinin, bir yanda gizemli bir cesedin başına açtığı işlerin ortasında kalan adamın dramını komedi türünde anlatan film, 8 Eylül’de Mars Dağıtım ile izleyiciyle buluşacak.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir’in Odunpazarı Evleri bölgesini adeta plato haline getiren ekibi ilk günlerinde yalnız bırakmadı. Yönetmen Korhan Uğur, Yapımcılar Serpil Altın ve Mustafa Saygın ile sohbet eden Kurt, sanata olan desteklerinin devam edeceğini ileterek ekibe başarılar diledi.
Konusu:
Orhan belediyede cenaze işleri görevlisi olarak çalışır. Kimsesizler mezarlığından da sorumludur. Sevgilisi Serpil’le evlenmek ister; fakat parasızlıktan evlenemez.
Orhan’ın arkadaşı Rafet, bir cesedi ortadan kaldırmak için Orhan’a gelir. Para karşılığı cesedi kimsesizler mezarlığına gömmesini ister. Orhan’ın vicdanı rahat etmez; ancak alacağı parayla Serpil’le evlenebileceğini düşünür. İstemeyerek de olsa kabul eder. Adamı gömeceği sırada, adamın ölmediğini fark etmesiyle işler karışır.

 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kalp Estetiği (2023) Adalet 3: Son - The Equalizer 3 (2023) Maymunlar Cehennemi: Başlangıç - Rise of the Planet of the Apes (2011) Pi: Sonsuzluk (2022) Yeraltı (2012) Çıkış Yok - No Way Up (2024)