ALMANYA “YOLUNDA A.Ş” DEDİ
FRANKFURT’UN EN ÇOK İZLENENİ “ÇİNÇİN BAĞLARI”
Senaristliğini Hasan Göktaş’ın yaptığı, yönetmenliğini Emre Budak’ın üstlendiği, Yolunda aş. Çinçin Bağları filmi, en çok izlenen Türk filmi olarak Frankfurt film festivalinde seyirci ödülünü kazandı.
30 Ekim’de Frankfurt’ta başlayacak olan ve bu yıl 16.sı düzenlenecek ‘’Altın Elma 2016 – 16. Frankfurt Türk Film Festivalinin Seyirci ödülü, ( 2015 yılının en çok izlenen filmi)  Ankaralı sanatçıların oldu. Her yıl geleneksel hale gelen seyirci ödülünün kazananı açıklayan Frankfurt Türk Film festivali, Ankaralı ekibe ödülünü 31 –Ekim’de Frankfurt’ta teslim edecek. Türkiye’nin ilk  İnternet mini dizisi olarak, 2012 yılında ilk kez izleyici karşısına çıkan “Yolunda A.Ş. Bir Ankara Dümeni”, gördüğü ilginin ardından sinema filmine dönüşmüştü. Bölge de yaşanan Kentsel dönüşüme, kara mizahla yaklaşan film, Ankara’nın meşhur Çinçin Bağlarının gerçeklerini gösteren, gecekondu hayatını ve mahalle ruhunu konu alan bir komedi filmi olarak izleyicisiyle buluşmuştu.
Uluslararası Basından Yoğun İlgi
Filmin çekim aşamasından itibaren uluslararası basından yoğun ilgi gören Yolunda A.Ş. daha önce,  BBC’de haber olurken, New York Times gazetesinde de kendinden söz ettirmişti.
Frankfurt film festivalinin seyirci ödülünü kazanmasının ardından, Filmin yönetmeni Emre Budak,  ‘’Doğrudan halktan gelen bir ödülü almış olmaktan gurur duyuyoruz. Çinçin’in sosyal yapısını anlatan bir film yaptık. Çinçin’i ve toplumsal sorunlarını en gerçek haliyle göstermek istedik. Filmimiz de halk gerçekti, sorunlar gerçekti. Gerçekler her zaman her yerde görünüyor demek ki. Bu başarı, halkın desteği ve ekip çalışmasının bir karşılığıdır. Böyle bir emek sürecinden sonra, üretimlerin karşılıksız kalmayacağını düşünüyorduk ve yanılmadık. İmkânsızlıklarla dolu bir süreçten geçtik. Haydarpaşa garının önüne yolunda a.ş grafitisi yapanlar,yine Frankfurt film festivalinin seyirci ödülünü kazandırmayı  başardı. Bu, bizi perçinleyen, motive eden bir başarı. Şuan 2.Filmimize hazırlanıyoruz. Yolunda A.Ş ekibi olarak yeni filmimizi Almanya Kreuzberg’de çekmeyi planlıyoruz’’ diyerek 2. Filmin geleceğini müjdeledi.
Ankaralı sanatçılar bir taraftan film çalışmalarına devam ederlerken bir taraftan da halen Çankaya belediyesi bünyesinde çalışmaktalar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Satıcı - Forushande – The Salesman (2017) Tut Yüreğimden Anne (2018) Spring Blossom - Paris'te Bahar (2021) Kaçış - Abduction (2011) Tutku Oyunu - L’Amant Double (2017) Kızım İçin (2013)

Leave a comment