YESTERDAY

Dün, Beatles’ı herkes biliyordu. Bugün şarkılarını sadece Jack hatırlıyor. Çok önemli birine dönüşmek üzere. Oscar ödüllü yönetmen Danny Boyle’den (Milyoner, Trainspotting, 28 Gün Sonra) ve Dört Düğün Bir Cenaze, Aşk Her Yerde ve Aşk Engel Tanımaz filmleriyle Oscar adayı olan senaryo yazarı Richard Curtis’ten müziği, hayalleri, dostluğu ve hayatınızın aşkına giden uzun ve dolambaçlı yolu konu alan bir rock’n roll komedisi geliyor.

Jack Malik (Himesh Patel, BBC’den Eastenders) mücadele içinde olan bir şarkıcı ve söz yazarıdır. Şöhret hayalleri, çocukluğundaki en iyi arkadaşı Ellie’nin (Lily James, Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz) tüm fedakarlıklarına ve desteğine rağmen hızla sönmektedir. Gizemli bir küresel elektrik kesintisi sırasında yaşanan garip bir otobüs kazasının ardından uyandığında Jack, Beatles’ın hiç var olmadığını keşfeder ve kendisini aslında çok karmaşık bir sorunun içinde bulur.

Jack, tarihin en büyük müzik grubunun müziklerini onları hiç dinlememiş bir dünyaya sergiler ve çelik kalpli Amerikan ajanı Debra’nın da ufak bir yardımıyla bir anda şöhreti yakalar. Fakat yıldızı parlarken kendisine her zaman inanan tek kişiyi, Ellie’yi kaybetme riskini alır. Jack’in eski hayatıyla yenisi arasındaki kapı kapanırken bir zamanlar ait olduğu yere geri dönüp ihtiyacı olan tek şeyin sevgi olduğunu kanıtlaması gerekecektir.

Beatles’ın en sevilen hitlerinin yeni versiyonlarını içeren Yesterday filminin yapımcıları Working Title’dan Tim Bevan and Eric Fellner (Aşk Her Yerde, Bir Erkek Hakkında, Bridget Jones serisi) ile Matthew James Wilkinson ve Bernie Bellew. Curtis ve Boyle da yapımcılar arasında. Nick Angel, Lee Brazier ve Liza Chasin idari yapımcılar olarak görev alıyor.

Yönetmen: Danny Boyle
Oyuncular: Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon
Senaryo: Richard Curtis
Hikaye: Jack Barth and Richard Curtis
Yapımcılar: Tim Bevan, Eric Fellner, Matthew James Wilkinson, Bernie Bellew, Richard Curtis, Danny Boyle
İdari Yapımcılar: Nick Angel, Lee Brazier, Liza Chasin
Tür: Komedi

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
5 No'lu Cezaevi (2011) Herkesin Keyfi Yerinde - Everybody's Fine (2010) Dabbe: Bir Cin Vakası - d@bbe: Bir Cin Vakası (2012) Merkezi İstihbarat - Central Intelligence (2016) Kaçak Avcılar (2023) Kiki: Lanet-i Cin (2020)