YEŞİL FENER
Sonsuz ve gizemli bir evrende, varlığını yüzyıllardır sürdüren seçkin ve kudretli bir güç vardır. Barışın ve adaletin koruyucusu olan bu gücün üyeleri, Yeşil Fener Birliği olarak bilinir. Galaksiler arası düzeni korumaya yemin etmiş savaşçılar olan Yeşil Fenerlerin her biri, zihninde tasarlayabildiği her şeyi yaratmasını sağlayacak birer yüzük taşımaktadır. Ancak Parallax denen yeni bir düşman ortaya çıkarak evrendeki güç dengesini tehdit ettiğinde, Yeşil Fenerlerin ve dünyanın kaderi, birliğin en yeni üyesi ve bir Yeşil Fener olarak seçilen ilk insan olan Hal Jordan’ın (Ryan Reynolds) ellerindedir.

Hal yetenekli ve ukala bir deneme pilotudur; ancak Yeşil Fenerlerin, yüzüğün sonsuz gücünü daha önce hiç kullanmamış olan insanlara saygısı çok azdır. Gel gelelim, Hal’ın insanlığı, Birliğin hiçbir üyesinin daha once sahip olmadığı bir silahtır ve—iradesi, azmi ile meslektaşı ve çocukluk aşkı Carol Ferris’in (Blake Lively) teşviki sayesinde—Hal yeni güçlerine çabucak hakim olabilir, cesaret bulup korkularını yenerek Parralax’ı alt etmenin yanında dünyayı ve insanlığı kesin bir yıkımdan kurtarabilir.
Popülerliğiyle zamana meydan okuyan süper kahramanı ilk kez beyaz perdeye taşıyan, Martin Campbell yönetimindeki “Green Lantern/Yeşil Fener”in başrolünde Ryan Reynolds var. Öyküsü Greg Berlanti, Michael Green, Marc Guggenheim’a; senaryosu Greg Berlanti, Michael Green, Marc Guggenheim ve Michael Goldenberg’e ait film, DC Comics tarafından yayımlanan çizgi romanlarda yer alan karakterleri temel alıyor.

Filmin diğer rollerinde Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Akademi Ödülü® adayı Angela Bassett (“What’s Love Got to Do with It”) ve Akademi Ödülü® sahibi Tim Robbins (“Mystic River”) ile birlikte Temuera Morrison, Jay O. Sanders, Jon Tenney ve Taika Waititi yer alıyor. Oscar® sahibi Geoffrey Rush (“Shine”) ve Oscar® adayı Michael Clarke Duncan (“The Green Mile”) sesleriyle filmde yer alıyorlar.
Filmin yapımcılığını Donald De Line ve Greg Berlanti üstleniyor. Herbert W. Gains ve  Andrew Haas yürütücü yapımcı,  Lucienne Papon ve Geoff Johns ortak yapımcı olarak kadroda yer alıyor.
Filmin kamera arkasındaki yaratıcı ekibinin başında yer alan Akademi Ödülü®  sahibi bir dizi isim arasında görüntü yönetmeni Dion Beebe (“Memoirs of a Geisha”), prodüksiyon tasarımcısı Grant Major (“The Lord of the Rings: The Return of the King”), ve kıyafet tasarımcısı Ngila Dickson (“The Lord of the Rings: The Return of the King”) ile birlikte Oscar®-adayı editör ve Campbell’la uzun süredir işbirliği yapan Stuart Baird (“Gorillas in the Mist,” “Superman”) yer alıyor. Filmin görsel efektlerinin gözetimi Oscar® adayları Jim Berney (“The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe”), Kent Houston (“The Adventures of Baron Munchausen”), Karen Goulekas (“Spider-Man”) ve John “DJ” DesJardin (“Watchmen”) tarafından gerçekleştirildi. Filmin müziği Oscar®-adayı besteci James Newton Howard’a (“Defiance”) ait.
Warner Bros. Pictures bir De Line Pictures yapımı olan, “Green Lantern/Yeşil Fener”i sunar. Haziran 2011’den itibaren 3D ve 2D olarak gösterime giren filmin dünya çapında dağıtımı bir Warner Bros. Entertainment Şirketi olan Warner Bros. Pictures tarafından yapılıyor.

www.yesilfenerfil.com

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Can Tertip (2015) Saksı Olmanın Faydaları - The Perks of Being a Wallflower (2013) Metrodan Kaçış - The Taking Of Pelham 1 2 3 (2009) Fil Adam - The Elephant Man (2020) Son Savaş: Aşk - The Lovers (2015) Başka Bir Yerde - Somewhere (2011)

Leave a comment