YERÇEKİMİ
“Gravity”

11 Ekim’de 3D Olarak Sinemalarda.

İzleyenleri uzayın sonsuz ve acımasız derinliklerine çekecek heyecan dolu gerilim filmi “Gravity/Yerçekimi”nin başrollerinde Oscar® ödüllü Sandra Bullock (“The Blind Side”) ve George Clooney (“Syriana”) yer alıyor. Filmi Oscar® adayı Alfonso Cuarón (“Children of Men”) yönetti.

Dr. Ryan Stone (Bullock) ilk kez uzay mekiği görevine çıkan, çok parlak bir tıp mühendisidir. Geminin yönetimi ise deneyimli astronot Matt Kowalski’dedir. Ancak, görünürde rutin olan bu görev bir faciayla sonuçlanır. Mekik paramparça olur ve Stone ile Kowalski’yi yapayalnız bırakır; sadece birbirlerine bağlı bir şekilde daireler çizerek karanlığın içine doğru süzülürler. Kulaklıklarındaki ölüm sessizliği Dünya’yla bağlantılarının tamamen koptuğunu göstermektedir… ve kurtarılma ihtimallerinin olmadığını. Korku yerini paniğe bırakırken, aldıkları her soluk geriye kalan oksijenlerini biraz daha tüketmektedir.
Ama belki de eve dönmenin tek yolu uzayın dehşet verici derinliklerinde daha da ilerlemektir.

“Gravity/Yerçekimi”ni Alfonso Cuarón ve Jonás Cuarón yazdı. Filmin yapımcılığını Alfonso Cuarón ve David Heyman (“Harry Potter” filmleri); yönetici yapımcılığını ise Nikki Penny ve Stephen Jones gerçekleştirdi. “Gravity/Yerçekimi”nin kamera arkası ekibini oluşturan isimler şöyle: Görüntü yönetiminde, birçok kez Oscar® adayı olmuş Emmanuel Lubezki (“Children of Men”, “The New World”); yapım tasarımında Andy Nicholson (“Alice in Wonderland”in sanat yönetmeni); kurguda Alfonso Cuarón ve Mark Sanger (“Children of Men”in Görsel Efektler Kurgucusu); ve kostüm tasarımında Jany Temime (“Harry Potter” filmleri). Filmin görsel efektleri Oscar® adayı görsel efektler amiri Tim Webber’ın (“The Dark Knight”), müziği ise Steven Price’ın (“Attack the Block”) imzasını taşıyor.

Türkçe altyazılı fragmanı:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Rüya / Bi-Mong / Dream (2008) Evlen Benimle - Marry Me (2022) Kardeş Takımı (2024) Bana Masal Anlatma (2015) Düzenbazlar Kulübü - Billionaire Boys Club (2019) Neşeli Kanatlar: Büyük Göç - Duck Duck Goose (2022)

Leave a comment