“YENİ METİN YENİ TİYATRO FESTİVALİ 3”
ÖZEN YULA’YLA BAŞLIYOR!

GalataPerfom tarafından bu sene 3.sü düzenlenen “Beden ve Şehir” temalı “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali” Özen Yula imzalı “Güzel Gezegenlerin En Berbatı” ile başlıyor! Tüm güzelliği ve berbatlığıyla İstanbul kokan bir şehrin hikayesini anlatan “Güzel Gezegenlerin En Berbatı”, Yula’nın kendisi tarafından sahnelenecek okuma tiyatrosuyla, 10 Haziran 2014 tarihinde saat 18:30’da, Pera Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

3. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 2013-2014 sezonunda Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi oyun yazarlığı atölyelerinde geliştirilen oyun okumalarının yanı sıra, “Beden ve Şehir” üzerine söyleşi, atölye ve oyun okumalarının yer aldığı 4 gün sürecek programıyla İstanbul’u sanatla doldurmaya hazır!

Bu yıl 3,kez düzenlenen festival, GalataPerform/Yeni Metin Yeni Tiyatro ve Lublin Kültür Merkezi/Konfrontacje Tiyatro Festivali  ortaklığıyla, Tandem Kültür Yöneticileri Değişim Programı (Stiftung Mercator – Essen ve Avrupa Kültür Vakfı – Amsterdam desteğiyle MitOst – Berlin ile Anadolu Kültür – İstanbul tarafından uygulanıyor) kapsamında hayata geçirilen Play.City Projesi ile 10 Haziran’da başlıyor. Polonyalı, Ukraynalı, Türk üç yazarın,İstanbul üzerine geliştirdiği oyunlarının, İstanbul ve Lublin’de okuma tiyatrosu olarak sahneleneceği  Play.City’nin ilk ayağında, Özen Yula imzalı “Güzel Gezegenlerin En Berbatı” sanatseverlerle buluşacak. Pera Müzesi’nde yazarın kendisi tarafından sahnelenecek olan oyun,  tüm güzelliği ve berbatlığıyla İstanbul kokan bir şehir hikayesini anlatıyor.

Teması “Beden ve Şehir” olarak belirlenen, 10-14 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleşecek festival programında, üç sahnelenmiş oyun okuması ve üç okuma tiyatrosu, “Tanıklıklar” ve “Play.City” olmak üzere iki ayrı proje, festivalin teması olan “Şehir ve Beden” üzerine bir söyleşi ve son olarak Özen Yula Oyun Yazarlığı Atölyesi yer alıyor.

3. Yeni Metin Yeni Tiyatro Fesitvali’ne destek verenler arasında GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni Yeşim Özsoy Gülan, Türkiye’nin en önemli oyun yazarı ve yönetmenlerinden Özen Yula, oyuncu Selen Uçer, İngiltere’de ve yurt dışında da Clout Theater ile oyunlar sergileyen Mine Çerçi, GNLEV Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmeni Turgay Doğan, İngiltere’de de oyunlar yöneten oyuncu ve yönetmen Enginay Gültekin, 2. Kat Tiyatro’nun kurucu yönetmenlerinden Eyüp Emre Uçaray ve Tiyatro Barbone kurucusu, oyuncu ve yönetmen Barış Kıralioğlu yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
New York in New York (2019) Kurbağa Prens - Ribbit (2015) Ateşteki Kağıtlar (2013) Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş - Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) Uzun Aşkın Kısası - Long Story Short (2021) Dokunma Hurdacının Kızı (2022)

Leave a comment