“YENİ METİN YENİ TİYATRO FESTİVALİ 3”;
6 OYUN OKUMASI, 1 SÖYLEŞİ ve 1 ÖZEL PROJE ile
DEVAM EDİYOR!

GalataPerfom tarafından bu sene 3.’sü düzenlenen, “Beden ve Şehir” temalı “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 3”; 6 oyun okuması, özel bir proje olan “Tanıklıklar” oyun okuması ve “Beden ve Şehir” üzerine gerçekleşecek söyleşi ile, 12-14 Haziran 2014 tarihleri arasında GalataPerform ve Moda Sahnesi’nde sanatseverleri bir araya getiriyor.   

Özen Yula imzalı “Güzel Gezegenlerin En Berbatı” ile başlayan “Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali 3”; 2013-2014 Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi oyun yazarlığı atölyelerinde geliştirilen “Bunu Bilmen Gerek”, “Minha”, “Geçmişten Gelen Ev”, “Bembeyaz Bir Bulut”, “AnnaPurna”, “Sahibinin Acısı”, “Tanıklıklar” oyun okumalarına ve “Beden ve Şehir” söyleşisine ev sahipliği yapıyor.

Festival programında yer alan oyun okumalarında; günümüzde geçen platonik bir aşk hikayesinden, bir kelimenin ardında sürekli zemin değiştiren bir oyuna, Gezi olaylarında gezinen bir zihnin izdüşümünden, gitmek isteyen bir kadının, terk etmek isteyen bir kadınla karşılaşmasına, yaşayamadığı iki ev arasında sıkışmış bir adamın evine olan özleminden, yazarının henüz 17 yaşında yazdığı İstanbul’u terk etmek ve kalmak arasında sıkışmış karakterlere kadar uzanan çeşitliliği deneyimlemek mümkün…

4 gün sürecek olan festival; Gezi olaylarının 1. yıldönümünde olaylara, 4 farklı yazarın 4 farklı penceresinden bakarak, seyirciye hatırlatmak, unutturmamak üzerine deneyim sunan “Tanıklıklar” Projesi ile devam ediyor. İlk olarak Moskova’daki teatr.doc Tiyatrosu’nda, Rusça oyun okuması olarak sahnelenen proje, Moskova’dan sonra ilk kez İstanbul seyircisiyle buluşuyor.

GalataPerform tarafından yürütülen ve bu sene 3.sü gerçekleşen Yeni Metin Yeni Tiyatro Fesitvali’ne destek verenler arasında GalataPerform’un Genel Sanat Yönetmeni Yeşim Özsoy Gülan, Türkiye’nin en önemli oyun yazarı ve yönetmenlerinden Özen Yula, oyuncu Selen Uçer, İngiltere’de ve yurt dışında da Clout Theater ile oyunlar sergileyen Mine Çerçi, GNLEV Tiyatrosunun Genel Sanat Yönetmeni Turgay Doğan, İngiltere’de de oyunlar yöneten oyuncu ve yönetmen Enginay Gültekin, 2. Kat Tiyatro’nun kurucu yönetmenlerinden Eyüp Emre Uçaray ve Tiyatro Barbone kurucusu, oyuncu ve yönetmen Barış Kıralioğlu yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
AVCI İLK KEHANET (2021) Yabancı (2013) Açık Pencereler - Open Windows (2014) Yakalandın! - Tag (2018) Hesaplaşma - The Accountant (2016) Başka Bir Yerde - Somewhere (2011)

Leave a comment