Yapımcılığını B Film’in, yönetmenliğini Rıza Kıraç’ın yaptığı Küçük Günahlar adlı uzun metraj sinema filminin çekimleri geçtiğimiz ay tamamlandı. Kültür Bakanlığı’ndan destek alan filmin senaryosu da Rıza Kıraç’a ait.

Yaklaşık yedi yıldır sinema filmlerinden ayrı kalan Macit Koper, filmde inzivaya çekilmiş, politik bir geçmişi olan, psikolojik sorunlarıyla başa çıkamayan, eski reklamcı İsmet karakterini canlandırıyor.

Sinemamızın genç oyuncularından Esra Ruşan, Kürt gazetesinde çalışan ve politik bağlantılarından dolayı sık sık gözaltına alınan Şilan karekterine hayat veriyor.

Berke Üzrek’in canlandırdığı Melik ise, part-time grafikerlik yapan, düzensiz bir hayat yaşayan, sorumsuz biridir, ta ki Şilan’a aşık olup İsmet’le tanışana kadar.

Küçük Günahlar’ın diğer oyuncuları Tülay Günal, Rıza Akın, Gizem Kurtsoy, Gökhan Ünal ve Ruhi Sarı.

Küçük Günahlar, üçlü bir aşk hikayesinin ardında bireyin vicdani hesaplaşmasını açığa çıkarmaya çalışırken, 12 Eylül darbesinin ve sonrasında yaşanan Kürt-Türk çatışmasının Batı’daki bireyler üzerinde bıraktığı derin yaraların hikayesini anlatıyor. Küçük Günahlar, Türkiye’deki Kürt-Türk çatışmasına ve diğer politik sorunlara değinse de bu konuda büyük laflar etmek yerine bu çatışmadan etkilenen bireylerin hayatına odaklanmış bir filmdir.

Önümüzdeki günlerde çeşitli festivallere katılacak olan filmin vizyon tarihi henüz kesinleşmedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
B Planı (2017) Afarid (2022) Bir Kadının Zaferi – De Dirigent (2019) Kurt Adam - The Wolfman (2010) Organik Aşk Hikayeleri (2017) Kaçış - Flee (2022)

Leave a comment