YAZ / LETO

ÖZET: Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan LETO, 1980’ler Leningrad’ında bir yaz günü başlıyor ve Sovyetler Birliği’nde rock’n’roll’un kaderini değiştiren kahramanları mercek altına alıyor. Genç müzisyen Viktor, Sovyet müzik tarihinin en popüler gruplarından “Kino”yu kurmanın arifesindedir. Iggy Pop, Talking Heads, Lou Reed, Led Zeppelin, David Bowie’nin ülkede elden ele dolaşan kaçak plakları, rock’n’roll ve blues kültürünün yaygınlaştığının, “Perestroyka”nın yaklaştığının habercisidir. Viktor’un yolu, ülkenin en iyi şarkı yazarlarından, Zoopark grubunun lideri Mike Naumenko ile kesişir. Mike, güzel eşi Natacha ve Victor arasında, şüpheyle dolu bir devrin en umutsuz günlerinde, müzikle yoğrulmuş ve dönemin ruhunu iliklerimize kadar hissettiren bir aşk üçgeni doğacaktır. Rusya’da ev hapsinde tutulan yönetmen Kirill Serebrennikov’un son filmi “YAZ / LETO”, The Guardian’ın belirttiği gibi “geçmişe yazılan baştan çıkarıcı bir aşk mektubu”.

Yönetmen: Kirill Serebrennikov
Oyuncular: Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum
Yapımcı: Ilya Stewart, Murad Osmann, Mikhail Finogenov
Senaryo: Mikhail Idov, Lily Idova, Kirill Serebrennikov
Görüntü Yönetmeni: Vladislav Opelyants
Kurgu: Yuriy Karikh
Müzik: Roman Bilyk

Yapım Yılı: 2018
Ülke: Rusya, Fransa

Süre: 126 dk.
Vizyon Tarihi: 23 Kasım 2018
Dağıtım: Başka Sinema
İthalat: Fabula Films

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
PATHAAN (2023) Asla Gözlerini Kaçırma - Never Look Away (2019) Kanlı Tatil - Indigenous (2015) Ya Sonra (2011) Hayalet Dayı (2015) Denizdeki Ateş - Fuocoammare – Fire at Sea (2016)