YAVUZ BİNGÖL, BELEDİYE BAŞKANI OLURSA…
YAVUZ BİNGÖL, 9 ARALIK’TA BELEDİYE BAŞKANI!

Vizyon tarihine çok kısa bir süre kalan  “Yangın Var” filminin başrol oyuncularından Yavuz Bingöl, Diyarbakır Belediye başkanı olarak beyazperdeye yansıyacak… Filmin çekimleri için Diyarbakır ve Trabzon’da bulunan Yavuz Bingöl, çekimler sırasında hem eğlendi hem de etraftakileri eğlendirdi. Filmin bir sahnesinde Diyarbakır’da düğünlerde oynanan bir oyunun çekimleri sırasında rol arkadaşı Osman Sonant’a yardımcı olan Yavuz Bingöl ‘Anadolu’nun gelenekleri çok güzel. O kadar zengin bir kültürümüz var ki, kazdıkça yenileri çıkıyor hazine gibi’ dedi. Filmde Diyarbakır Belediye Başkanı’nı oynamasının görünenin aksine derin anlamlar taşıdığını belirten Bingöl, ‘Diyarbakır insanının misafirperverliğini ve yardım severliğini oyuculuğuma yansıtmaya çalıştım.  Filmde bir repliği vardı başkanın : ‘Asıl uzaktaki yangını söndürmek daha manidar’ diyordu. Bu da ne demek istediğimi daha iyi anlatıyor ‘dedi.  Filmde Diyarbakır Belediye Başkanı, Karadeniz’in Çayırbağı beldesinde itfaiye aracı olmadığını öğrenince kendi yönetimindeki belediyeden hemen oraya bir itfaiye aracı hibe ediyor.

Film çekimlerinden önce sete giderek rolü bittikten sonra da bir süre daha kalmayı tercih eden Bingöl ‘Yangın Var filmi, tüm yangınları söndürecek. Ama bakalım aşk ateşine gücü yetecek mi?. Bu sağlam komedi filminin, sinema sektörüne farklı bir tad getireceğine inanıyorum ve ben de 9 Aralık’ı iple çekiyorum’ dedi. Filmin Diyarbakır çekimlerinde kendini ev sahibi gibi, Trabzon çekimlerinde ise misafir gibi hissettiğini belirten Bingöl, her ikisinden de büyük keyif almış.

Osman Sonant’ın Koşman adlı itfaiyeciyi, Nesrin Cavadzade’nin ise Asya’yı oynadığı ‘Yangın Var’da sinema izleyicileri arasında fenomen olan  ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’a göndermeler de yapılıyor. Türkiye’de çekilmiş en uzun ve pahalı yol filmi olan ‘Yangın Var’da her yangın sönüyor, bir tek aşk  yangını bitmiyor. Karadeniz’in Çayırbağı beldesine hibe edilen itfaiye kamyonunun teslimi sırasında Koşman Asya’ya vuruluyor. 1000 km yolculukta Koşman’a eşlik eden Asya zaman içinde bu sempatik itfaiyeciye aşık oluyor. Filmin ilk kurgusunu izleyen odak grup üyelerinin kahkahadan kırıldığı filmin unutulmaz finali sır gibi saklanıyor. Yangın Var’da Nesrin Cavadzade, Osman Sonant ve Yavuz Bingöl’ün dışında, Erkan Can komik bir cami imamını, Şerif Sezer tipik karadenizli bir kadını oynuyor. Filmde ayrıca, Reha Özcan, Gaffur Uzuner ve Metin Yıldız gibi ünlü oyuncular da kamera karşısına geçti.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aramızda Casus Var / Burn After Reading (2008) Avcı’nın İntikamı - The Hunter’s Prayer (2017) Zavallılar - Poor Things (2024) Türk Pasaportu  (2011) Benim Babam Bir Kahraman (2023) Güzel ve Çirkin - La Belle et la Bete – Beauty and the Beast (2014)

Leave a comment