Genco Erkal’ın Eminönü’nde bulunan Ali Paşa Hanı’nda sahnelediği yeni oyunu “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” tiyatro severler tarafından yoğun ilgi görüyor. Açık havada, hanın doğal dekorunda sahnelenen, Nazım Hikmet’in sürgün yıllarını ve vatan hasretini anlatan oyun; 30-31 Mayıs ve 1 Haziran 2013 tarihlerinde sahneleniyor.

Nazım Hikmet tutkusuyla bilinen Genco Erkal’ın, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen yeni müzikli oyunu “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”, tarihi dokusuyla büyüleyen Eminönü’ndeki Ali Paşa Hanı’nda büyük ilgi görüyor. Erkal; 30-31 Mayıs ve 1 Haziran 2013 tarihlerinde, saat 21:00’de açık havada, hanın doğal dekorunda sanat severleri selamlamaya devam ediyor.

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Erkal’a sahnede Tülay Günal eşlik ediyor. Ozanın, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusunu anlatan oyun; Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götürüyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Oyunun giysi tasarımını Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, koreografisini de Sernaz Demirel üstleniyor. Yiğit Atalay’ın piyanosuyla, Deniz Doğangül’ün de viyolonseliyle şarkılara eşlik ettiği oyunda; yakaladığı karelerle, o anları ölümsüzleştiren isim ise Burcu Yetiş.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kirpi Sonic 2 - Sonic the Hedgehog 2 (2022) Öldüren Tutku - Passion (2013) Acemi Gladyatör - Gladiatori di Roma – Gladiators of Rome (2013) Düzensiz Düzenbazlar (2017) Kanlı Girdap - The Ghosts of Garip (2016) Geri Sayım (2023)

Leave a comment