GENCO ERKAL’DAN
ALİ PAŞA HANI’NDA
KORUMA ve GÖZETİM ALTINDA
4 OYUN!

Dostlar Tiyatrosu’nun Ali Paşa Hanı’ndaki sahnesi, Ramazan Bayramı’na denk gelen günlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmiş ve enkaz geline getirilmişti! Bu nedenle de Dostlar Tiyatrosu, Eylül ayının ilk günlerinde sahnelenmesi gereken “Yaşamaya Dair-Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”ı iptal etmek zorunda kalmıştı. Ancak bu mesleğe gönül veren Genco Erkal; her seferinde kapalı gişe oynayan bu oyunu, sembolik de olsa tarihi handa, emniyetin koruma ve gözetimi altında, 18-19-20-21 Eylül akşamları saat 20:30’da tiyatro severlerle buluşturuyor.

Dostlar Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in şiirlerinden uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”ı tarihi Ali Paşa Hanı’nın büyülü atmosferinde izlemek için son fırsat! Doğal dekoruyla izleyenleri büyüleyen ancak kimliği belirsiz kişiler tarafından platformların parçalanarak enkaz haline getirilmesi sonucu iptal edilen oyunlar, sembolik olarak emniyetin koruma ve gözetimi altında, 18-19-20-21 Eylül tarihlerinde yeniden sahneleniyor.

Genco Erkal ve Tülay Günal’ın performanslarıyla herkesi kendine hayran bıraktığı, piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Giysi tasarımını Özlem Kaya’nın, ışık tasarımını Yüksel Aymaz’ın, koreografisini Sernaz Demirel’in yaptığı oyunda; şarkılara Yiğit Özatalay piyanosuyla, Deniz Doğangün de viyolonseliyle eşlik ediyor.

İzleyen herkese duygulu anlar yaşatan “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” oyununa ait biletler; Biletix’ten ve Ali Paşa Hanı’ndaki gişeden temin edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Baba - The Father (2021) Anaokulu Öğretmeni - The Kindergarten Teacher (2018) Ya Ben Ölürsem (2021) Replikalar - Replicas (2019) Kadın İsterse - Potiche (2011) Model - The Model (2017)

Leave a comment