YAMAN TÜZCET “GÜNAYDIN BARIŞ” SERGİSİ İLE ÇİÇEK BAR’DA!

Tiyatro sanatçısı Yaman Tüzcet’in, barışı ve “barış savaşçıları”nı tuvallerinde yorumladığı yağlıboya çalışmalarından oluşan “Günaydın Barış” adlı kişisel resim sergisi 14 Aralık 2009, Pazartesi günü sanatçıların uğrak yeri Çiçek Bar’da sanatseverlerle buluşuyor!

Daha önce karikatür ve resimlerini, çeşitli sergilerde sanatseverlerle paylaşan ve en son geçtiğimiz kış, yakın dostları Müjdat Gezen, Savaş Dinçel ve Mustafa Alabora ile  “4 Aktör Ressam Rolünde” adlı sergiye katılan Yaman Tüzcet; bu kez, barışa adadığı tabloları ile kişisel sergisini Çiçek Bar’da açıyor.  14 Aralık – 14 Ocak tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergide, sanatçının “Barış Yolları” adlı yağlıboya tablolarının yanı sıra Nazım Hikmet, Savaş Dinçel, Müjdat Gezen gibi barışa sonsuz destek veren isimlerin etkileyici portreleri yer alıyor.

Oyuncu olarak birçok tiyatro oyunu, film ve televizyon dizisinde rol alan Yaman Tüzcet, 1960’lı yıllarda “konuk öğrenci” olarak Güzel Sanatlar Akademisi’nin resim bölümünde gördüğü 2 yıllık eğitimin ardından karikatür sanatına yöneldi. Sanatçı; Cumhuriyet, Akşam, Ekspres, Hergün, Politika, Sosyal Adalet, Pardon gibi çeşitli gazete ve dergilere karikatürler çizdi.

Oyuncu kimliği ile TRT ve özel kanal ekranlarında 1000’in üzerinde gösterisi yayınlanan sanatçı, “Time Line”, “Arabian Nights”, “The Jury” gibi yabancı yapımlarda da rol aldı. Yaman Tüzcet’in, aynı zamanda ““Ekrandaki Mürkçemiz”, “Bir Aktörün Serüvenleri” ve “Ay Mandalina” adlı üç kitabı bulunuyor. Yaman Tüzcet çalışmalarını bir süredir Avustralya’nın Sydney kentinde sürdürmekte.

Oyunculuk sanatının resim çalışmalarına, gözlem alışkanlığı ve kolay konsantre olabilme deneyimleri dolayısıyla büyük katkısı olduğunu belirten Tüzcet; tasarladığı resmi gerçekleştirmeye giriştiğinde, tekniği ve benliği ile bilinçaltının emrine girdiğini söylüyor. Sanatçı, çalışmalarını “acılı fakat tutku dolu bir oyun” olarak tanımlıyor.

Yaman Tüzcet’in “Günaydın Barış” adlı sergisi; 14 Aralık 2009, Pazartesi günü saat 19:30’da gerçekleşecek açılışın ardından 14 Ocak 2010’a kadar, Taksim Sıraselviler’in vazgeçilmez mekânı Çiçek Bar’da gezilebilecek.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çatışma - Reprisal (2018) Panzehir (2014) Yol Kenarı (2018) Korku Hikâyeleri - Scary Stories to Tell in the Dark (2019) “Tamiri Mümkün” (2023) Beverly Hills Çuvava / Beverly Hills Chihuahua (2009)

Leave a comment