ŞEHİR TİYATROLARI EMEKLİ SANATÇISI
YALÇIN AKÇAY’I YİTİRMENİN ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞIYOR

Şehir Tiyatroları’nın emekli sanatçısı, oyuncu, tiyatro oyun yazarı ve yönetmeni Yalçın Akçay’ı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor.
Yalçın Akçay’ın cenazesi yarın Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.
Yalçın Akçay 28 Eylül 1935’te Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde iktisat öğrenimi yaparken, Gençlik Tiyatrosu’nun çalışmalarına katıldı. 1961’de İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda profesyonel aktör oldu. Karagözcü ile Sihirbaz adlı oyunu yazdı, yönetti ve ilizyonist Sermet Erkin ile birlikte oynadı. Oynadığı oyunlardan bazıları: Sahte Sofu, Gözlemeci, Kalkınma Planı, Dosya, Büyük İkramiye, Sapak, Almanlar, Atmasyonya Berberi, Bayrak Böyle Yükseldi, İnsan Hayvan ve Erdem, Deli İbrahim, Avanak, Hepsi Oğlumdu, Genç Osman ve Ödüller Kimin gibi birçok oyunda rol alan Yalçın Akçay “Gülme Komşuna” adlı müzikli orta oyunu’nu Şehir Tiyatroları’nda  yönetti.
Profesyonel ve amatör özel tiyatro topluluklarında yirmiye yakın oyun sahneye koydu. 10’a yakın tiyatro eseri vardır. Bunların başlıcaları şunlardır: Elmacı Güzeli, Deli Dumrul ve Karaman’ın Koyunu Karagöz’ün Oyunu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ateşli Oda - Habitacionen Roma - Room in Rome (2011) Tersine  (2014) Her Şey - Everything Everything (2017) Venom: Zehirli Öfke 2 - Venom: Let There Be Carnage (2021) Eve Dönüş - Ben is Back (2019) Dijital Esaret (2022)

Leave a comment