Yağmurlu Gecede: Gülperi

Oğuz Gözen’in Yeni Filmi Yağmurlu Gecede Gülperi Vizyona Çıkıyor
Türk sinemasının en çok film çeken yönetmenlerinden Oğuz Gözen, Yağmurlu Gecede Gülperi isimli yeni filminin çekimlerini tamamladı. Film, Cuma günü Taksim’deki Cine Majestik sinemalarında gösterime girecek.

Şarkıcı olmak için çocuğunu ve eşini bırakarak Fransa’ya giden bir kadının yıllar sonra tekrar İstanbul’a dönerek oğlunu götürmek istemesi üzerine kurulan film, yönetmenin 154. filmi olacak. Filmin başlıca rollerinde ise Şehnaz Dilan, İncilay Özdemir, Vadullah Taş, Murat Soydan, Buket Çokar ve Ali Güney yer aldı. Filmin görüntü yönetmenliğini Rıdvan Ahmet, sanat yönetmenliğini ise Elif Şengün üstlendi. Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Ertem Göreç de filmde kısa bir rol aldı.

Konusu: Karpuz satarak evini geçindiren Kazım’ın karısı Özlem, Fransa’ya gidip şarkıcı olmak hayalleriyle bir sabah evini terk eder. Kundaktaki çocuğunu da Kazım’a bırakır. Kazım uzun uğraşlardan sonra, çocuğuna bir bakıcı bulur. Bu, komşu apartmanında oturan ve pavyonda konsomatris olarak çalışan Gülperi’dir. Gülperi çocuk bakmaya başladıktan sonra pavyonu bırakır. Pavyoncuların bütün tehditlerine ve şantajlarına rağmen oraya geri dönmez. Çocuğa bir anne gibi bağlanır. Aradan yıllar geçer. Günlerden bir gün, çocuğun öz annesi Özlem geri gelir. On yedi on sekiz yaşlarına gelen oğlunu alıp götürmek istemektedir. Film, doğuran mı yoksa yetiştiren mi sorusuna cevap arar.
Gösterim Tarihi: 14 Ağustos 2015
Dağıtım: İlyas Özdemir
Yapım: İlyas Özdemir
Yönetmen: Oğuz Gözen
Senarist: İncilay Özdemir
Görüntü Yönetmeni: Rıdvan Ahmet
Sanat Yönetmeni: Elif Şengün
Müzik: Utku Çelebi – Şarkı Sözleri: Işıl Gözen
Yapımcı: İlyas Özdemir
Türkiye, 2015, 85’
Oyuncular: Şehnaz Dilan, Vadullah Taş, İncilay Özdemir, Murat Soydan, Buket Çokar, Ali Güney, İsmail Marangoz, Şehsuay Vreskala, Onur Çetin, Cumhur Yücel, İlyas Özdemir

Fragman:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi – İstanbul - Innocence of Memories (2016) Suspiria (2017) Her Şeye Rağmen (2023) Sır Tutabilir misin? - Can You Keep a Secret? (2019) Film (2012) Sıkı Dostlar (2018)

Leave a comment