Vur ve Kaç/Hit And Run
21 Eylül 2012 de vizyonda

ÖZET

Kaliforniya’da küçük bir kasabada kız arkadaşı Annie (Kristen Bell) ile yaşayan eski bir banka soyguncusu olan Charlie Bronson (Dax Shepard), kız arkadaşının hayalindeki mesleğe ulaşmasına yardımcı olmak için tanık koruma programını bırakmaya ve onunla birlikte Los Angeles’e gitmeye karar verir.Ancak Annie’nin her şeye burnunu sokan eski sevgilisi (Michael Rosenbaum) Charlie’nin eski suç ortaklarını (Bradley Cooper öncülüğünde) ve ABD Koruma Polis Şefini (Tom Arnold) onların peşine takar ve sıcak takip başlar.

PRODÜKSİYON HAKKINDA

Dax Shepard iki şeyi çok seviyor: Arabalarını ve Kristen Bell’i. Tamam tamam üç şey – diğer arabasını da. Yani, iş yeni filmini yapmaya gelince, Parenthood’un (Babalık) yıldızda karar kılındı, neden bu üçü hakkında bir film yapılmasın ki?

Shepard’ın maalesef sığ kalan uzun dönem kankası Nate Tuck ile beraber çektikleri Reunited (Ortak) isimli kısa metraj komedi tecrübesinden sonra 2006 yılında film çekmeye gözü yemeye başlamıştı. “İlk günden itibaren Yüzeyselliğe yöneldik ve üzerine yürüdük, on beş yıl öncesinden toplayıp bizi güldüren her olayı bir araya getirdik.” diye ifade ediyor Tuck. “İlk görüşte aşktı. Ve biz o günden beri çok iyi arkadaşız.”
Shepard’ın yazdığı ve yönettiği bu kısa metraj film bir müşterilerine yaptıkları eşek şakaları ile eziyet çektiren iki emlakçı hakkındaydı ve en nihayet dört yıllık bir gecikmeden sonra komedi festivallerinde başarıyı yakaladı. Ama tamamlandıktan kısa bir süre sonra yani 2006 yılının sonlarında, komedyen bir sonraki projesinin ne olacağı üzerine kafa yormaya başlamıştı bile. “Bir üçlü bahisimiz vardı – Dax, Nate ve ben. Reunited’ı bitirdikten bir ay sonra birlikte daha neler yapabileceğimi merak ediyorduk.” diyor kısa metraj filmin Görüntü Yönetmeni olan ve Shepard’ın sonraki iki projesinin de Yardımcı Yönetmeni olacak olan David Palmer. “Beni Sunset Plaza’da bir yere oturttu ve şöyle dedi ‘Dinle, ben bu filmi yapmak istiyorum. Belki parasız yapacağız ama bu sahte belgesel için harika bir fikrim var.”
Ortaya çıkan komedi filminin adı Brother’s Justice (Abinin Adaleti) idi ve neredeyse hemen bir sonraki altı ay içerisinde çekilmişti ve onu izleyen üç yıl içerisinde de ancak tamamlanmış ve prömiyerini 2010 yılının Ekim ayında Hollywood Film Festivali’nde yapmıştı. Filmin başrolleri aslında Shepard ve Tuck’ındı çünkü böylesine kötü tasarlanmış bir dövüş sanatları filmine ilk başta kendilerine çek git diyen Bradley Cooper, Ashton Kutcher, Jon Favreau, Tom Arnold ve diğerleri gibi oyuncuları toplamayı başarmışlardı.Palmer durumu şöyle açıklıyor: “Aslında temel görevim, Dax ve Nate’in peşinde kamerayla dolaşıp onların bu insanları ikna etme çabalarını ve bu insanların da onları başlarından defetmelerini kameraya çekmekti.”
Filmde yer alan yıldızların varlığı kesinlikle tesadüf değildi. “Tüm arkadaşlarımıza ilgili rolleri dağıttık. Bazı yönlerden bir tür sahne ekibi gibiydik.”
Bu sahne ekibinin bir üyesi de filmin içerisinde de ufak bir rol üstlenmiş olan ve Ayın Çalışanı ve Yol Göstericisi olarak ortaya çıkacak olan Wedding Crashers (Davetsiz Çapkınlar) filminden tanıdığımız prodüktör Andrew Panay’dı. Panay, Shepard’ın filminden çok etkilenmişti.“Bitmiş olan filmi gördüm ve onun bir dahi olduğunu düşündüm,” diyor Panay. “Üçü de kesinlikle harikaydı ama Dax tamamen doğuştan kabiliyetliydi.”

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631520784591″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kestik Babacım (2023) Şampiyon (2018) Yeni Dünya (2015) Aşkın İkinci Yarısı (2010) İçten Gelen - From Within (2009) Minuscule: Kayıp Karıncalar Vadisi - Minuscule: Valley of the Lost Ants (2014)

Leave a comment