Vice
12 HAZİRAN’DA SİNEMALARDA

Konusu ve Karakterleri
THOMAS JANE (İnfazcı), BRUCE WILLIS (Red 2) ve AMBYR CHILDERS (Zorlu İkili) Vice’ta
seyirciyi film boyunca koltuklarının ucunda oturtacak. Bir mühendislik harikası olan yapay kadın (kopya), haz yaşatmak için kurulmuş olan Vice dünyasından kaçar ve kendini orada tutanlardan intikam almaya adar. Anti-ütopik bir gelecekte geçen, zengin müşterilerine en vahşi fantezilerini yaşama imkanı sunan kompleks, Julian Michaels (Willis) tarafından yönetilir .
Kelly (Childers) bu komplekste yaşamını sürdürürken bir gece Vice’ın haşin bir müşterisinin
saldırısına uğrar. Bu geceden sonra yöneticiler Kelly’nin hafızasını yenilemeye karar verirler fakat bunun Kelly’e flashbackler göstermeye başlayacağından haberleri yoktur. Kelly’nin eski yaşantısından gördüğü flashbackler Vice’tan kaçış planını kurmasını sağlar. Eski bir suçlu olan dedektif Roy Tedeschi (Jane) ortada kaçmış bir kopyanın olduğunu duyunca zamana karşı verdiği kopyayı yakalama savaşı başlar. Eğer kopya yakalanamazsa Vice içerisinde izin verilen vahşi davranışlar,dünyada kabul edilen normal davranışlar olarak yayılabilir.
Filmin yazarı Jeremy Passmore: “Vice konseptini oluştururken sorguladığımız asıl soru şuydu:
Teknoloji sürekli ilerliyor ve limitler kırılıyor. Eğer yapılan robotlar bizler gibi hissedebilseydi ve düşünebilseydi o zaman onları köle gibi kullanabilecek miydik?”
Andre Fabrizio: “Film, insanlar tarafından yapılmış bir kopya robotun ilk defa kendini fark
edebilmesi ve düşünebilmesi üzerine ortaya çıkan intikam savaşını anlatmaktadır. Bu düşünce
ilerleyen teknolojide üzerinde durulması gereken bir konudur. Eğer robotlar hissedebiliyorsa onlara nasıl davranmalıyız?”

Yönetmen BRIAN A. MILLER
Senaryo ANDRE FABRIZIO and JEREMY PASSMORE
Yapımcılar ?RANDALL EMMETT, GEORGE FURLA, ADAM GOLDWORM
Fotoğraf Tasarım YARON LEVY
Yapım Tasarım NATE JONES
Kostüm Tasarım BONNIE STAUCH
Görsel Tasarım D.J. Shea
Oyuncu: Bruce Willis, Thomas Jane, Ambyr Childers, Johnathon Schaech
Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Snowden (2017) Çiçero: İlyas Bazna (2019) Büyük Oyun - A Step Into The Darkness (2010) Parker (2013)

Leave a comment