VELAYET – CUSTODY 

23 MART 2018

Kısa filmi ile Oscar’a aday olan ve VELAYET ile Venedik’ten En İyi Yönetmen ve En İyi İlk Film ödülleri dahil birçok festivalde ödüle layık görülen genç yönetmen Xavier Legrand’dan muhteşem bir ilk film.

VELAYET, annesiyle babası arasında kalan bir çocuğun var olma mücadelesini, izleyiciyi adeta bir gerilim hattı üstünde bırakarak anlatıyor.

Konu: Miriam ve Antoine Besson çifti boşanmıştır ancak çocuklarının velayeti ile ilgili anlaşmazlıklar devam etmektedir. Miriam, kocasının şiddete meyilli olduğunu iddia ederek oğulları Julien’in velayetini almak ister. Antoine ise baba olarak hor görüldüğünü, çocuklarından uzaklaştırıldığını iddia edip karşı tarafı suçlar.

Ayrılığı hazmedememiş, intikam peşindeki babasıyla; yaralı ve yorgun annesi arasında kalan Julien, küçük yaşında kendini içinde bulduğu bu psikolojik savaştan en az hasarla kurtulmaya çalışacaktır.

Ödüller:

2017 Venedik Film Festivali En İyi Yönetmen & Geleceğin Aslanı Ödülleri
2017 San Sebastian Film Festivali İzleyici Ödülü (Avrupa) & Başka Bir Bakış Ödülü
2017 Toronto Film Festivali Festivali Platform Bölümü Yarışma Filmi
2017 Zürih Film Festivali Özel Mansiyon

Orijinal Adı: Jusqu’à la garde
Yapım: Fransa
Yapım Yılı: 2017
Dil: Fransızca
Renk: Renkli
Tür: Dram
Süre: 90 dakika
Yönetmen: Xavier Legrand
Senaryo: Xavier Legrand
Oyuncular: Denis Ménochet, Léa Drucker, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux
Görüntü Yönetmeni: Nathalie Durand,
Kurgu: Yorgos Lamprinos
Türkiye Hakları: FİLMARTI Film
Dağıtım: FILMARTI

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Uzak İhtimal         (2009) En Sevdiğim Kumaş - My Favorite Fabric (2019) Bir Zamanlar New York - The Immigrant (2015) İçimdeki Şeytan - The Devil Inside (2012) Zamanın Sınırında - Frontier (2018)