“VAY BAŞIMA GELENLER 2,5” FİLMİNİN
ÇEKİMLERİ TAM GAZ!

Geçtiğimiz yıl büyük beğeni toplayan, başrollerinden birini Hüsnü Şenlendirici’nin paylaştığı “Vay Başıma Gelenler”in seri filmi “Vay Başıma Gelenler 2.5”un çekimleri başladı! Bambaşka hikayesi ve sürpriz oyuncu kadrosuyla daha da renkli, daha da komik olan filmde; Yıldırım Memişoğlu, Bülent Çolak, Fatma Toptaş, Metin Zakoğlu, Çiğdem Tunç, Dilek Serbest, Esra Sönmezer, Volkan Keskin ve Mustafa Şen rol alıyor. İki kader ortağının heyecan ve kahkaha dolu maceralarının anlatıldığı muzur filmin; çekimleri de bol kahkahalı geçiyor.

Çekimleri devam eden filmin oyuncuları filmi “muzur ve absürt” bir komedi olarak nitelendirirken, doğaçlamaların bol olduğu ve hikâyenin içine girildikçe daha da komikleşen film, farklı renk ve kişilikte karakterleriyle izleyicilerine gülmeyi garanti ediyor.

Kadın elinden çıkan ve toplum değerlerine ters düşmeden erotik göndermeler yapan “Vay Başıma Gelenler 2.5” filmi; beyazperdede seyircisini güldürme konusunda oldukça iddialı. İlk filmde olduğu gibi yönetmenliğini ve senaristliğini Semra Dündar’ın üstlendiği Kült Film yapımı seri film “Vay Başıma Gelenler 2,5”; sahne adı Kerim Fenasi, asıl adı Kerim Yüksek olan erotik star (Yıldırım Memişoğlu) ile Beyoğlu’nun arka sokaklarında yaşayan, karın
tokluğuna kırmızı noktalı filmler çekerek yaşamını sürdüren Basit’in (Bülent Çolak) heyecan ve kahkaha dolu maceralarını anlatıyor.

Son kullanma tarihi yaklaşmış, tedavülden kalkmak üzere olup bunun da farkında bir erotik star olan Kerim ile Basit’in hayatı, Fikret Hugo’nun “Sefiller”ine olan benzerliğiyle dikkat çekmektedir. İkilinin çaresizlikle akıp giden hayatları, Kerim’in kim olduğunu bile bilmediği babasının bir anda ortaya çıkıp son nefesinde oğlunu görmek istemesiyle yeni bir boyut kazanır. Kerim’in, 40’ından sonra nur topu gibi bir babası olmuştur; üstelik bu baba çok
zengindir ve büyük bir miras söz konusudur. Miras için geldikleri ultra mega lüks evde Kerim ve Basit’i bekleyen pek çok sürprizin başında; evin asıl sahipleri olan cadı kılıklı üvey anne Peri (Çiğdem Tunç), ikoncan üvey kız kardeş Rüya (Fatma Toptaş) ve korkak bir korku romanı yazarı olan üvey erkek kardeş Arif (Metin Zakoğlu) gelmektedir.

Birbirinden nefret eden bu tuhaf aile, Kerim’le karşılaşır karşılaşmaz şoke olurlar; aynı şekilde Kerim de. Üstüne üstlük gayrimüslim olan bu ailenin ölüm döşeğindeki reisi, adı hiç duyulmayan gizli bir tarikatın lideridir. Kerim, kendisini hiç hoş karşılamayan, hiç de misafirperver olmayan bu yeni ailesiyle miras-kardeşlik-inanç üçgeninde yaşamaya başlar ve ortaya tahmin edilemeyecek derecede komik kareler çıkar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yunus Emre: Aşkın Sesi (2014)  Evimde Uzaylı Var - Aliens in The Attic (2009) Suspiria (2018) Hop (2011) Son Veda - Okuribito - Departures (2009) F Tipi Film (2012)

Leave a comment