MUZUR FİLMİN KAHKAHASI BOL SETİNDE
SONA GELİNDİ!

Sinemaseverlere eğlenceli, çılgın, biraz absürd ve sıra dışı bir serüven yaşatmaya hazırlanan muzur film “Vay Başıma Gelenler 2,5”in çekimleri de 2,5 haftada sona erdi! Çekimleri ağırlıklı olarak Rumeli Feneri’nde bir konakta geçen, oyuncuların ve ekibin zaman zaman gülmekten sahneleri aksattığı filmde; yönetmen Semra Dündar, muzipleşen oyuncuları tatlı bir şekilde azarlamak dahi zorunda kaldı! Erotik star Kerim ile can dostu Basit’in başından geçen komik ve heyecan dolu maceraların anlatıldığı absürd komedi unsurları içeren film, hikâyesiyle, iki kader ortağına vay başıma gelenler dedirttiriyor.

İlk filminde olduğu gibi yönetmenliğini ve senaristliğini Semra Dündar’ın üstlendiği Kült Film yapımı seri film, hikayesi, tarzı ve kalabalık oyuncu kadrosu ile  bu yıl vizyona girecek diğer filmler arasında dikkat çekiyor. Birbirinden yetenekli ve popüler oyuncu kadrosuyla da merakla beklenenler listesinde yerini alan film, özenle çalışılmış, apayrı tiplemeleri ve karakterleriyle de oldukça konuşulacağa benziyor.

Vay Başıma Gelenler 2,5” oyuncuları ve ekibi, ağırlıklı olarak Rumeli Feneri’nde bir konakta çekimleri 2,5 hafta süren serüvenin sonuna geldi. Gülmekten neredeyse filmi çekemeyecek hale gelen film ekibi ve oyuncuları, bol kahkahalı çekimlerde oldukça yoğun çalışırken aynı zamanda eğlenceli set ortamı sayesinde bir hayli de stres atma şansı
yakalamış oldu.

Farklı renk ve kişilikteki karakterleriyle seyircilerini uçuk bir maceraya davet ederken, erotik göndermeleriyle de dikkat çeken “Vay Başıma Gelenler 2,5”, senarist ve yönetmeninin kadın olmasının avantajıyla, toplum değerlerine ters düşmeden erotizmi tam tadında kullanıyor. Bambaşka hikâyesi ve sürpriz oyuncu kadrosuyla dikkat çeken filmde; Yıldırım Memişoğlu, Bülent Çolak, Fatma Toptaş, Metin Zakoğlu, Dilek Serbest, Esra Sönmezer, Volkan Keskin, Mustafa Şen ve Çiğdem Tunç rol alıyor.

Chantier Film’in dağıtımcılığını üstlendiği, birbirinden yetenekli oyuncuların performanslarıyla herkesi kahkahaya boğacağı “Vay Başıma Gelenler 2,5” gülme garantisiyle beyazperdeye çıkmaya hazırlanıyor.

“VAY BAŞIMA GELENLER 2,5”

Son kullanma tarihi yaklaşmış, tedavülden kalkmak üzere olup bunun da farkında olan “Oldies but the goldies” tadında bir erotik star olan Kerim ile Basit’in hayatı, Fikret Hugo’nun “Sefiller”ine olan benzerliğiyle dikkat çekmektedir! İkilinin böyle bir çaresizlikle akıp giden hayatları, Kerim’in kim olduğunu bile bilmediği babasının bir anda ortaya çıkıp son nefesinde oğlunu görmek istemesiyle yeni bir boyut kazanır. Kerim’in, 40’ından sonra nur topu gibi bir babası olmuştur. Nurlar içinde yatmasına çeyrek kalan bu baba üstelik çok zengindir ve ortada söz konusu olan büyük bir miras vardır. Kerim ve Basit’i miras için geldikleri bu ultra mega lüks evde pek çok sürpriz beklemektedir… Bu sürprizlerin başında ise, evin asıl sahipleri olan cadı kılıklı bir üvey anne Peri (Çiğdem Tunç), ikoncan bir üvey kız kardeş Rüya (Fatma Toptaş) ve korkak bir korku romanı yazarı olan üvey erkek kardeş Arif (Metin Zakoğlu) gelmektedir. Birbirinden nefret eden bu tuhaf aile, Kerim’le karşılaşır karşılaşmaz şoke olurlar. Aynı şekilde Kerim de! Üstüne üstlük gayrimüslim olan bu ailenin ölüm döşeğindeki reisi ise, adı hiç duyulmayan gizli bir tarikatın lideridir. Kerim, kendisini hiç hoş karşılamayan, hiç de misafirperver olmayan bu yeni ailesiyle miras-kardeşlik-inanç üçgeninde yaşamaya başlar ve ortaya tahmin edilemeyecek derecede komik kareler çıkar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Adamlar - Little Men (2016) Son Şarkı Ahmet’in Türküsü (2024) Dürüst Hırsız - Honest Thief (2020) Igor (2009) Minik Fare ve Sevimli Ayının Maceraları - Ernest and Celestine (2024) Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı - Mia and Me: The Hero of Centopia (2023)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment