“UZUN HİKAYE”DE
MAHİR GÜNŞİRAY ile ERKAN AVCI DA VAR!

Türkiye’nin birçok önemli ismini oyuncu kadrosunda ağırlayan “Uzun Hikaye”de; sevilen oyuncu Mahir Günşiray savcı rolüyle, “Sakarya Fırat” dizisinin kadrosunda da yer alan, Altın Portakal ödüllü genç oyuncu Erkan Avcı ise, savcının İstanbul’dan gelen ayyaş yeğeni “Selami” olarak kamera karşısına geçti!

Osman Sınav’ın, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Cihat Tamer, Mustafa Alabora, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Ufuk Karaali gibi birçok usta oyuncuyu konuk eden yeni filmi “Uzun Hikaye”de Mahir Günşiray ve Erkan Avcı da rol aldı. Aile içinde despot bir baba, görevli olduğu kasabada ise hukukla kurduğu baskı sayesinde saygınlık görmeye alışkın “savcı” rolünde Mahir Günşiray; senaryoda iç içe yer alan mizah ve drama unsurlarını, izleyicide iz bırakacak harika bir performansla yorumluyor.

Son dönemde rol aldığı birçok sinema filminde dikkat çeken, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen genç oyuncu Erkan Avcı ise; savcının İstanbul’dan gelen ayyaş yeğeni “Selami” rolünde. Osman Sınav; üç sezondur, yapımcılığını üstlendiği “Sakarya Fırat” dizisinde rol alan Avcı’nın oyunculuğunu çok beğendiğini dile getirirken, genç oyuncuya beyazperde de şans vererek oyunculuğuna duyduğu güveni ortaya koyuyor.

Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nun 10 yıla yakın zamandır hayata geçirmek istedikleri “Uzun Hikaye”; 1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan, kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü öyküsüyle sezonun beklenen filmleri arasındaki yerini şimdiden aldı. “Uzun Hikaye”, edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden, son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”; projeyi onurlandıran usta oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Mustafa Alabora, Şener Kökkaya, Osman Alkas, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Sait Genay, Erkan Avcı, İsmail Hakkı Ürün, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu, Melih Çardak ve Ufuk Karaali ile de büyük yankı uyandıracak. Filmde bu usta isimlere, yine son dönem Türk sineması ve televizyonlarının genç ve başarılı oyuncuları Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Meriç Benlioğlu, Taha Yusuf Tan, Fatima Betül Cordal ve daha birçok sürpriz isim eşlik ediyor.

Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; hikayesi, oyuncu kadrosu, müzikleri ve senaryosu ile gelecek sezonun en çok konuşulan filmlerinden biri olmaya aday…

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157630006016907″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kediler Müzede (2023) Mr. Banks - Saving Mr. Banks (2014) Kolpaçino: 3. Devre (2016) Yozgat Blues (2013) Julia’nın Gözleri - Los Ojos de Julia - Julia’s Eyes (2011) Konuş Onunla - Hable con Ella (2021)

Leave a comment