UMUDUN KAYBOLMADIĞI
“UZUN HİKAYE” 12 EKİM’DE SİNEMALARDA!

Uzayıp giden demiryollarında kasaba kasaba gezerken, umudunu hiç kaybetmeyen Bulgaryalı Ali ile ailesinin hikayesini anlatan “Uzun Hikaye”; 12 Ekim 2012, Cuma günü vizyona giriyor! Osman Sınav’ın yaklaşık 10 yılın ardından hayata geçirdiği, başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Tuğçe Kazaz’ın paylaştığı “Uzun Hikaye”; Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden uyarlandı.

1940’lı yıllarda ufacık bir çocukken dedesiyle Bulgaristan’dan göçerek Eyüp’e yerleşen Bulgaryalı Ali’nin (Kenan İmirzalıoğlu) hayatını anlatan “Uzun Hikaye”; 1950’li yıllarda Bulgaryalı Ali’nin delikanlılık çağlarında Eyüp’te yazlık sinema işletmecisinin kızı Münire (Tuğçe Kazaz) ile birbirlerine sevdalanıp kaçmaları ile başlıyor. Gözlerindeki ışıkla ve kocaman gülümseyişiyle gittiği her yeri güzelleştirme isteğinde olan Ali’nin, karşı koyamadığı eşitlik ve adalet tutkusu da işin içine girince; Münire, biricik oğulları Mustafa ve Ali, gittikleri her kasabada hayatın farklı bir yüzüyle tanışıyor. Mustafa Kutlu’nun ölümsüz eserinden, Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılan “Uzun Hikaye”de; usta oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Mustafa Alabora, Şener Kökkaya, Osman Alkaş, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Sait Genay, Erkan Avcı, İsmail Hakkı, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu, Melih Çardak ve Ufuk Karaali’nin yanı sıra, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Meriç Benlioğlu, Taha Yusuf Tan, Fatima Betül Cordal gibi isimler rol alıyor. Filmin müzikleri ise; yaptığı film, dizi ve belgesel müziği çalışmalarında, yaşadığı coğrafyanın farklı müzik kültürlerine göndermeler içeren beste ve düzenlemeler
yapmayı tercih eden dünyaca ünlü müzisyen Ulaş Özdemir tarafından hazırlandı.

Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği “Uzun Hikaye”; 12 Ekim 2012 tarihinde gösterime girecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Wonder Woman (2017) Misafir (2011) Çok Satanlar - Best Sellers (2021) Uyumsuz - Divergent (2014) Ben Ölmeden Önce - Before I Fall (2017) Paramparça (2010)

Leave a comment