Hepimizin hayatına derin izler bırakarak aramızdan ayrılan Uzay Heparı’nın oğlu Uzay Kanat Heparı her anlamda babasının izinde; yaratıcı bir müzisyen, oldukça samimi ve kalpleri fethetmeye hazır bir çekicilikte…

Çok heyecanlandım, hatta en çok bu sayıda heyecanlandım diyebilirim… Hayatımda bir daha yaşayamayacağım toyluk yaşlarımdaki aşk şarkılarında imzası olan birinin oğluna ulaşacak olmak heyecan verdi… Uzay Heparı’nın bir türlü eksilmeyen müzikal değerini oğlu üzerinden irdeleyecek olmak heyecan verdi. Sonra bir baktım, babasının arkasına sığınmayacak kişilikle güçlü bir genç adam var karşımda… Tabii ki işin heyecanı daha da arttı. Müzikal çalışmalarını, reklam oyunculuklarını, podyum maceralarını öğrendikçe şu cümleyi söylemek için önce davrananlardan biri olmak mutlu etti beni;  Bayanlar baylar, karşınızda Uzay Kanat Heparı!

İnsanlar seni tanımasa da hikayeni biliyor, isim olarak bilinen biri oldun hep, çok önemli bir adamın oğlu olmak dışında neler yapıyor Kanat Heparı?
Haha, sorunun 3. şahıs olmasına gülüyorum, ve aynı formatta yanıtlıyorum, Kanat Heparı, kendi yaşıtları ne yapıyorsa onları yapıyor; arkadaşlarıyla geziyor, üniversiteye başlayacak     Eylül’de, geleceğini düşünüyor, endişelenmiyor. Hayata pozitif bakıyor.

Müzik ne kadar önemli hayatında?
Müzik benim için çok önemli. Müzik dinlemek ve çalmak beni rahatlatiyor, kendimi daha iyi hissetmemi sagliyor.

Ne tarz müzikler dinlersin?
Klasik Rock dinliyorum; Creedence Clearwater Revival (CCR), Rolling Stones, Jimi Hendrix, Kiss, The Who ve Boston gibi. Bunun yanı sıra Funk ve Groove tür muzik de dinliyorum. Kısacasi biraz eski kafalıyım, 1970-1990 civarları.

Babana yazdığın bir besten yayınlanmıştı, sonrası gelecektir elbet, müzikal gidişat nasıl? Ne tarz şeyler üretiyorsun?
Müzikal gidişatım oldukça iyi, piyano calışıyorum, bir şeyler üretmeye çabalıyorum. Taktir edersiniz ki düşünüldüğü kadar kolay bir şey değil. Hafif müzik tarzında besteler üretmeye özen gösteriyorum.

Albüm, remiks vs.. çalışması yapacak mısın?
Su anki çalışmalarım sadece başlangıç aşamasında ama eğer karşıma böyle bir teklif veya fırsat çıkarsa neden olmasin?

Çekimler nasıl geçti sence? Sevdin mi moda çekimlerini?
Çekimler çok eğlenceliydi. Evet, çok sevdim.

Bizim çekimlerin sonucu bir harika, daha önce modellik ya da reklam oyuncluğu teklifi gelmiş olmalı?
Küçükken bir reklam ve bir kaç kataloğa çıkmıştım, ama en son Mercedes-Benz Fashion Week İstanbulda, ilk defa podyuma ciktim.

Yaşım itibariyla Uzay Heparı benim için çok şey ifade ediyor, çok güçlü , çok önemli bir isim benim için. Çocukluktan gençliğe adım attığım dönemlerde hep onun şarkıları oluşturdu hayatımın fon müğziğini, peki senin için ne ifade ediyor biraz bahseder misin?

Tabii ki benim icin de çok şey ifade ediyor. Artık babamın yaptığı türde müzikleri malesef bu dönemde göremiyoruz. Eski dönemdeki müzikler insana daha büyük bir haz veriyor, şarkılar içlerinde daha fazla duygu barındırdığı için de dinleyene daha fazla hissiyat yaşatabiliyor.

Hangi şarkısı mesela? Babanın şarkılarını eminim dinliyorsundur, en çok hangi albümdeki işlerini seviyorsun?
Evet, babamın şarkılarını dinliyorum. En çok Aşkın Nur Yengi’yle birlikte çalıştığı “Hesap Ver” albümünden “Serserim Benim” şarkısını seviyorum. Bu albümdeki Karanfil sarkısı da ayrı güzel tabii.

Karanfil’e ben de bayılırım, güzel seçim oldu bu. Peki bir röportajında okudum; Bağlamaya merak nereden oluştu, merak ettim?
Küçüklüğümden beri piyano caldım, lisedeyken bir ara bütün arkadaşlarım gitar çalmaya merak salmıştı, ben de bir değişiklik olsun diye yöresel bir enstrünman öğrenmek istedim.

Gardırobunda en çok hangi parçaların olduğunu öğrenmem lazım, baskılı tişşörtler, şapkalar vs…
Eski kafalı kıyafet kodu olan bir erkek lisesinden mezun olduğum için dolabımda genellikle lacivert blazerlar, gri kumaş pantolonlar, takım elbiseler ve Oxford ayakkabılar var. Daha casual olarak, koyu renkli jeanler, basit pololar, Henley t-shirtler ve renkli şortlar var.

Alışverişe meraklı mısındır? Kendin mi seçersin internetten mi sipariş edersin?
Alışverise pek meraklı değilimdir, yani dükkan dükkan dolaşmak beni sıkar, ayrıca internetten kıyafet almayı sevmem. Kendim seçerim çünkü bence kıyafette en önemli şey “fit” dir. İnternetten aldiğınız bir kıyafetin üzerinize oturacağından hiçbir zaman emin olamazsınız.

Parfüm konusunda favorlilerin nelerdir?
Parfüm olarak Bvlgari Man ve Azzaro Chrome kullanıyorum.

Tarzını beğendiğin şarkıcılar kimlerdir?
Frank Sinatra, Nat King Cole, Louis Armstrong, Mustafa Ceceli, Adam Levine

Müzikal yönde ilerliyorsun, sonuçta büyük zevkle seni sahnede izlemek isteriz, sahnede tarzın nasıl olurdu?
Sahnede olsam, kendim gibi davranmaya calışırdım, sosyal ve konuskan olurdum.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157634729107430″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
DAHA (2018) Mavi Fil / The Blue Elephant (2009) Örümcek (2017) Son Cellat (2008) Son Şaka (2020) Koleksiyoncu 2 - The Collection (2013)

Leave a comment