“UYANIŞ” NİSAN PROGRAMIYLA SEYİRCİSİYLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR!…

‘Oyun Bandı’nın “Uyanış” adlı oyunu; Nisan programıyla seyircisiyle buluşmayı sürdürüyor!…

Yağmur Yağmur tarafından İstanbul’da kurulan tiyatro “OYUN BANDI’nın “UYANIŞ”ı Nisan oyunlarıyla seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Ayla, genç bir kızdır. Hayatının ilk yarısını umutsuzlukla dolu, kendini suçlayarak ve yaşamdan kopuk olarak yaşamıştır. On dört yaşında, Adalar vapurundan denize düşmüş, onu kurtaran babası hayatını kaybetmiştir. Bu kazanın getirdiği acıyı yaşamının diğer yarısında da taşımış ve geçirdiği ağır travmanın etkisinden kurtulamamıştır.

Yakup Almelek’in 1980 yılında Viyana’da yaşadığı dönemde bir gazete haberinden yola çıkarak yazdığı “kadın ve aile sorunlarına” dikkat çekerek bireysel bir hikayeyle temellendirdiği “Uyanış”, aradan onca yıl geçmesine rağmen güncelliğini koruyan bir metin olmasıyla da dikkat çekiyor.

11 Aralık 2014’te prömiyer yapan, sonraki temsillerinde de seyircisinin beğenisini toplayan “Uyanış”ı, deneyimli yönetmen Saydam Yeniay yönetiyor. Proje Tasarımı’nı ve Proje Sanat Yönetmenliği’ni ise; aynı zamanda “Oyun Bandı”nın kurucusu ve Sanat Yönetmeni olan Yağmur Yağmur üstleniyor. Eserin dramaturjisi de Saydam Yeniay ve Yağmur Yağmur’a ait.  Sade olmasına karşın dikkat çeken bir sahne plastiğine sahip olan oyunun, dekor tasarımı Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımı Murat Özdemir, kostüm tasarımı Dilek Kaplan, müzikleriyse Orhan Enes Kuzu’nun  imzasını taşıyor.

Oyunda; Özlem Öçalmaz, Alayça Öztürk, Dikmen Seymen, Kubilay Karslıoğlu, Elçin Hanbay Kaya, Barış Aytaç ve Batuhan Sezer rol alıyor.
“Uyanış”, yeni kurgusuyla şizofren bir kadının gözünden; geçmiş, bellek, kadın erkek sorunları, aile çatışması, kaza, yazgı, bilinçaltı ve estetik gibi kavramlara değiniyor. İnsan psikolojisine ait önemli tahlillerin ve detayların öne çıktığı oyunda bir tür “masumiyet arayışı” da tiyatro yoluyla hayat buluyor…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Başkadır - Love is Strange (2015) Karanlık Deniz - Mare Nero - The Dark Sea (2010) Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında - Doctor Strange In the Multiverse of Madness (2022) YULI (2019) Müze - Museum (2018) Dracula: Başlangıç - Dracula Untold (2014)

Leave a comment