Altan Gördüm, Ebru Özkan, Tolga Örnek ve Selçuk Aydemir gibi ünlü isimler CAVA Enstitü’nün yeni dönem atölyelerinde buluşuyor.

2012 yılında Ankara’da eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 350 mezununu sinemanın ustalarıyla buluşturan CAVA (Cinema and Audio Visual Arts) Enstitütemel ve ileri düzey atölyeleriyle yeni dönemine 11 Ekim tarihinde başlıyor.
 
Türkiye Sineması’nın Ustaları CAVA’da
Yeni döneminde 6 farklı atölye programı ile sinemanın büyüsünü yaymaya devam eden CAVA Enstitü, usta isimleri Ankaralı sinemaseverlerle buluşturmaya devam ediyor. CAVA Enstitü sinema ve senaryo atölyelerinde Kaybedenler Klübü, Devrim Arabaları, Labirent filmlerinin senarist ve yönetmeni Tolga Örnek; İşler Güçler, Kardeş Payı gibi dizilerin senarist ve yönetmeni Selçuk Aydemir; Köksüz filminin senarist ve yönetmeni Deniz Akçay; Behzat Ç., Cinayet gibi dizilerin senaristi Ercan Mehmet Erdem gibi ünlü sinemacılar film yapımına dair derslerle Ankaralı sinemaseverlere sektörün kapısını aralayacak.

Ödüllü kısa film yönetmeni Süleyman Demirel’in yürütücülüğünde “Bir Film Yaratmak” sinema atölyesi ile senaryodan kurguya, film dilinden sinematografiye; sinemanın bilgisine, tekniğine ve anlamına dair teorik süreci, pratik olarak film yapımıyla buluşturabilirsiniz… ‘Behzat Ç.’ ve ‘Cinayet’ dizilerinin senaristlerinden Birol Tezcan’ın yürütücülüğünde gerçekleşecek “Düşten Kağıda” senaryo atölyesi ile ‘anlatının söze, sözün kağıda’ dönüştüğü süreci, düşünsel ve biçimsel bir bütün olarak ele alabilir, senaryo yazarlığının tüm serüvenini oluşturan atmosfere adım atabilirsiniz. Yürütücülüğünü Fırat Konuşlu’nun üstlendiği “Gerilla Film Yapımı” atölyesiyle düşük bütçeli film çekme pratiklerini deneyimleyebilirsiniz… Ulus Baker’in kitaplarını derleyen yazar-sinemacı Ege Berensel’in
yürütücülüğündeki “Buluntu Film Yapımı” atölyesinde film çekmeden film yapmayı öğrenebilir, 8mm deneysel imajlar üretebilirsiniz.

Kameraya Oynamak
Hayat Bilgisi, Kavak Yelleri, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin ve bir çok filmin usta oyuncusu  Altan Gördüm; Anneler ve Kızları, Hanımın Çiftliği, Hayatımın Rolü gibi dizilerin oyuncusu Ebru Özkan’ın danışmanlığında gerçekleşecek oyunculuk atölyesi Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat Çidamlıyürütücülüğünde gerçekleşecek. “Kameraya Oynamak” atölyesi aracılığıyla kamera önündeki pratiklerle sinema ve televizyon oyunculuğuna adım atabilirsiniz.

Son gün 10 Ekim
Yapım-eki’nin proje tasarımıyla Ankara’da akademi dışı alternatif bir sinema enstitüsü olarak kurulan CAVA Enstitü sinemanın merkezini Ankara’ya taşımaya devam ediyor. Kontenjanı sınırlı olan 5. dönem sinema atölyeleri 11 Ekim-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Programa son başvuru tarihi 10 Ekim 2014.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
45 Yıl - 45 Years (2015) Anneler ve Kızları - Mother and Child (2010) Üçkağıtçı Mortdecai - Mortdecai (2015) Çoğunluk (2011) Yaşamaya Bak - C'mon C'mon (2022) Luis ve Uzaylı Dostları - Luis and the Aliens (2019)

Leave a comment