ÜNLÜLER, OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN NTV’DE BULUŞACAK
AYNI AKŞAM 7 EMMY ÖDÜLLÜ “TEMPLE GRANDIN” FİLMİ TV’DE İLK KEZ NTV’DE
GÖSTERİLECEK

“Tohum Otizm Vakfı’nın “Otizmin Farkındayım, Onların Yanındayım!” bilinçlendirme kampanyası kapsamında Cumartesi günü ünlülerin de katılacağı özel bir program öncesi NTV’de yayınlanacak olan 7 Emmy ödüllü “Temple Grandin” filminin basın gösterimi İstanbul Doğuş Power Center’da yapıldı.

Türkiye’de ilk kez gösterilen film, Colorado Üniversitesi Hayvan Bilimleri Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda otizmli bir birey olan Dr. Temple Grandin’in hayatını konu alıyor .

7 Emmy ödüllü Temple Grand’in filmi Türkiye’de ilk kez NTV ekranlarında gösterilecek.

15 Ocak 2011 Cumartesi;
20:00 BİRİ BANA ANLATSIN ÖZEL “Canlı”
20:15 TEMPLE GRANDIN “TV’de ilk kez”
22:00 BİRİ BANA ANLATSIN ÖZEL “Canlı”

ÜNLÜLER OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN BİR ARADA
15 Ocak 2011 Cumartesi akşamı NTV’de yayınlanacak, Can Dündar ve Gülay Afşar’ın sunacağı “Biri Bana Anlatsın Özel” programında; Ajda Pekkan, Tuba Büyüküstün, Beren Saat, Demet Evgar, Erkan Petekkaya, Engin Altan Düzyatan, Cansel Elçin başta olmak üzere bir çok ünlü isim otizmli çocuklar için bir araya gelecek. Ajda Pekkan programda şarkı da söyleyecek…

Çocuk, Ergen ve Yetişkin Psikiyatristi Prof. Dr. Yankı Yazgan,Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Araştırma ve  Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu; Tohum Otizm Vakfı Kurucu Bşk. Mine Narin; Tohum Otizm Vakfı Kurucu Bşk. Yrd. Aylin Sezgin; Sinema Yazarı Sevin Okyay; Yazar Tuna Kiremitçi geceye destek verecek diğer isimler…

TEMPLE GRANDIN TV’DE İLK KEZ EKRANDA 20:30
Colorado Üniversitesi Hayvan Bilimleri Bölümünde akademisyen ve aynı zamanda otizmli bir birey olan Dr.Temple Grandin’in enteresan hayatını konu alan7 Emmy ödüllü Temple Grand’in filmi Türkiye’de ilk kez NTV ekranlarında gösterilecek.

Geceyi baştan sona sunacak olan Can Dündar ve Gülay Afşar, özel gösterim öncesi konuklarıyla film hakkında konuşulacak…

SMS yoluyla, banka hesap numaralarından ve program boyunca hizmet verecek çağrı merkezi aracılığıyla toplanacak gelir ise  Tohum Otizm Vakfı’nın burs, farkındalık ve eğitim projelerinde kaynak olarak kullanılacak.

PROGRAM SÜRESİNCE BAĞIŞ YAPILABİLECEK TELEFON, SMS ve BANKA HESAP BİLGİLERİ:

Sabit Hat: (212) 304 02 22
SMS: Tüm faturalı hatlardan Tohum yazıp 5290’a göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz…
Internet: www.tohumotizm.org.tr
Banka hesap no:
Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Türkiye İş Bankası
TL Hesabı: 5055
Dolar Hesabı: 5056
Euro Hesabı: 5057

TEMPLE GRANDIN KİMDİR?
Temple Grandin, ABD’deki tüm çiftlik hayvanları tesislerin üçte birinin tasarımını yapmış fazlasıyla yetenekli bir hayvan bilimci. Ayrıca otizm alanında tüm dünyada farkındalık yaratmak konusunda da oldukça iddialı. Çünkü Temple Grandin otizmli, biz diğerlerinin anlayamayacağı bir şekilde düşünüyor, hissediyor ve yaşıyor.

7 EMMY ÖDÜLÜ ALDI
HBO film bu başarılı fark yaratan çalışmaların ardından Temple Grandin’in hayatı film olarak ekranlara taşıdı. “Temple Grandin” filmi 62. Emmy Ödüllerinde; En İyi Televizyon Filmi, En İyi Yardımcı Kadın, En İyi Yardımcı Erkek (David Strathairn), En İyi Yönetmen (Mick Jackson),En İyi Kadın (Claire Danes) başta olmak üzere ve yaratıcılık ödülleri ile birlikte toplam yedi ödül aldı.

Yapım        : 2010 /ABD/1 saat 48 dk
Tür        : Biyografi, Dram
Yönetmen    : Mick Jackson
Oyuncular    : Claire Danes, Julia Ormond,  David Strathairn,  Blair Bomar, Charles Baker,  Cherami Leigh,  Catherine O\’hara,  Gerry Robert Byrne,  Barry Tubb,  Jessica Wilson,  Melissa Farman,  Tamara Jolaine
Senaryo    : Merritt Johnson,  Christopher Monger, Temple Grandin (Kitap),  Margaret Scarciano (Kitap)
Yapımcı    : Anthony Edwards,  Scott Ferguson,  Dante Di Loreto
Görüntü Yönetmeni: Ivan Strasburg
Müzik        : Alex Wurman

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kitap 1820 (2022) Cin - Djinn (2014) Hop (2011) Avcı’nın İntikamı - The Hunter’s Prayer (2017) B Planı - The Back-up Plan (2010) Sils Maria ve Perde - Clouds of Sils Maria (2014)

Leave a comment