PERİHAN SAVAŞ, ÖYKÜ GÜRMAN, ARZU YANARDAĞ, EMRE KARAYEL, ÖZLEM SAVAŞ, SONER OLGUN, MAHİR İPEK, İSRAFİL KÖSE VE OFLU HOCA’NIN ŞİFRESİ FİLMİNİN YAPIMCISI VE TÜM EKİBİ DÜNYACA ÜNLÜ YAZAR SHAKESPEARE’İN “III.RICHARD” TİYATRO OYUNUNUN GALASINA KATILDI.

Yapımcılığını Tiyatro CEF & Erdem Akakçe’nin, organizasyonunu ise  AYSA Prodüksiyon’un üstlendiği, yönetmenliğini Zurab Sikharulidze’nin yaptığı,  William Shakespeare’in dünyaca ünlü oyunu “III. Richard”ın galası Profilo Kültür Merkezi’nde yapıldı…
Başrollerini Erdem Akakçe (III.Richard), Mert Yavuzcan (Clarence, Kral Edward, Prens Edward), Beste Bereket (Lady Anne), Başak Daşman (Kraliçe Elizabeth) Yasemin Öztürk (York düşesi), Özlem Turhal de Chiara (Margaret) ve Kosta Kortidis’in (Derby Kontu Stanley) paylaştığı oyun, tarihe tanıklık etmesi ve evrensel bir uyarıda bulunması ile de dikkat çekici bir özelliğe sahip…
Oyunda III.Richard karakterini oynayan Erdem Akakçe, “Bir sabah uyandım ve büyük bir istekle bu oyunu sahneye koymak istediğimi farkettim ve hemen harekete geçtim. Haftalar süren provalar sonunda sahnede olmak çok keyifli. Shakespeare’nin en gözde oyunlarından biri olan III.Richard karakterinden büyülendikçe nefret ediyorsun. Böyle bir adam tanımak istemiyorsun ama oynamak istiyorsun. Tutku dolu, enteresan bir oyun.” dedi.

Oyunun konusu : İngiltere tarihinde aslında aynı soydan ve dini inanıştan gelen York ve Lancaster hanedanlarının tahta sahip olabilmek maksadıyla çıkardıkları iç savaş olan ve tarihçilerin Güller Savaşı olarak adlandırdığı çatışmaların en önemli kahramanlarından biri olan III.Richard’dır.

Oyuncular ve Karakterleri
Erdem Akakçe     III.Richard
Mert Yavuzcan    Clarence, Kral Edward, Prens Edward
Beste Bereket     Lady Anne
Başak Daşman   Kraliçe Elizabeth
Yasemin Öztürk   York Düşesi
Özlem Turhal de Chiara      Margaret
Kosta Kortidis      Derby Kontu Stanley
Berkan Bulut        Buckingham
Barış Küçükgüler     3. Yurttaş, Prens Richard
Ferdi Alver     2. Katil, 2. Yurttaş, Kardinal
Eren Kurtel              1. Katil, 2. Yurttaş, Haberci
Uğur Arslan     Catesby
Batuhan Pamukçu     Hastings

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şanslı Logan - Logan Lucky (2017) Bana Adını Sor (2015) Boiboiboy - Boboiboy: The Movie (2020) Olanlar Oldu (2017) Gökten Bir Uydu Düştü - Le Skylab (2012) Kaptan Sabertooth ve Minik Korsanlar Kayıp Elmas Peşinde - Kaptein Sabeltann Og Den Magiske Diamant (2021)

Leave a comment