ÜÇ YOL’UN YENİ FESTİVAL DURAĞI;  DOĞU İLE BATI’NIN BULUŞTUĞU YERDE

50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Türkiye Prömiyeri gerçekleşen, 25 Ekim’de sinemaseverlerle buluşan ‘Üç Yol’ filmi, şimdi de ‘Doğu ile Batı’nın buluştuğu yer’ sloganı ile Uluslararası Malatya Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünde yarışıyor. Balkon Film yapımcılığında, yönetmenliğini ödüllü kısa filmleri ile tanınan Faysal Soysal’ın üstlendiği filmin başrollerinde Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Kristina Krepela, Alma Terzic, Faketa Salihbegovic yer alıyor. 15-21 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek festival öncesinde ‘Üç Yol’ filmi 15 Kasım’a kadar İstanbul’da Beyoğlu Majestik ve Kağıthane Cinepol sinemalarında izleyicisiyle buluşmaya devam edecek.

FİLMİN ÖZETİ
Babasının ve küçük Zeliha’nın abisi Yusuf’a olan  aşırı ilgisinden dolayı Bünyamin’in çocukluğu kıskançlık duygusuyla geçmiştir. Hep birlikte oyun oynarlarken, Bünyamin Zeliha’nın Malabadi Köprüsü’nden düşüp boğulmasına sebep olur. Vicdan azabı yıllarca Bünyamin’in peşini bırakmaz. Abisi ile hiç bir şekilde yüzleşemeyen Bünyamin, çareyi sürekli uzak yerlere kaçmakta ve başkalarına iyilik yapmakta arar. Uzun süredir de Bosna’da toplu mezarlardan kayıpların cesetlerini çıkarmakla meşguldür. Kayıplar komisyonunda çalıştığı süreçte kendine ve her şey yabancılaşır. Rüyalarında kendisini abisi olarak görmeye başlar. Yüzü peçeli mavi elbiseli bir kadının peşinden kuyusunu aramaktadır.
Bünyamin, Türkiye’ye dönmesine günler kala, Mostar Köprüsü’nden kendini atmaya çalışan Zrinka ile tanışır. Zrinka savaş sonrası travmalar ve intihar eğilimleri üzerine çalışan, Yarı Sırp yarı Boşnak bir psikologtur. Ailesini ve en yakın arkadaşlarını savaşta kaybetmiştir. Bünyamin’in gizemli ve günahkar şair dünyası ilgisini çeker. Zrinka aşık olur. Bünyamin’in gördüğü karmaşık rüyalar ve toplu mezarlar sonucu hastalanır. Zrinka ona psikolojik olarak yardım eder. Bünyamin iyileştiğinde Zrinka’nın aşkını hak etmek için ağabeyi Yusuf ve babasıyla yüzleşmek için memleketi Hasankeyf’e döner.  Zrinka, uzun süre Bünyamin’den haber almaz. Bir gün rüyasında Bünyamin’in başına kötü bir şey geldiğini görür. Bünyamin’e yardım etmek ve aşkına cevap bulmak için Hasankeyf’e gider. Zrinka’yı orada, Bünyamin’in rüyalarındaki gibi kendisini hakiki aşka kavuşturacak başka sürprizler beklemektedir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bu Aşk Fazla Sürmez - I Give It a Year (2013) Karımı Gördünüz mü? (2018) Suna (2023) Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı - The Secret Life Of Walter Mitty (2014) Corontina-19 (2021) Mustafa (2008)

Leave a comment