“ÜÇ YOL” FİLMİNE BİR ÖDÜL DE PRİŞTİNA FİLM FESTİVALİ’NDEN GELDİ.
EN İYİ OYUNCU ÖDÜLÜ, NİK XHELİLAJ’İN…

Yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı ve başrollerinde, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Kristina Kerepela, Alma Terzic ve Faketa Salihbegovic’in yer aldığı ‘Üç Yol’ filmi, Priştina Uluslararası Film Festivali’nde Bal-kan yarışması bölümünde gösterildi. Festival izleyicisinin büyük beğenisini kazanan film, gösterim sonrası uzun süre alkışlandı. Ünlü yönetmen Andrey Tarkovski ile tiyatro çalışmasında bulunmuş olan David Godhard, uzun süredir bu şekilde zevk alarak Tarkovski’nin izinden giden bir film izlemediğini bu yüzden gurur duyduğunu belirtti. Ayrıca filmin metafizik dünyasının ise özel olarak tartışılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Başbakan yardımcısı Edita Tahiri ise gösterimden sonra, filmin ölçülü bir politik duruşu olduğunu ve bu politik duruşun sıradan festival filmleri gibi sinematografik estetiği ezmediği yorumunda bulunarak bundan gurur duyduğunu ifade etti. Bir başka seyirci de filmin uluslararası oyuncu kadrosunun nasıl böylesi mekanları farklı bir filmde bir araya geldiğini sordu…

Priştina Uluslararası Film Festivali’nin ödül gecesi 2 Mayıs gecesi Priştina Ulusal Tiyatro salonunda gerçekleşti. Bal ve Kan isimli yarışma bölümünün jüri başkanı ‘Üç Yol’ filminin başrol oyuncusu Nik Xhelilaj’a ‘Goddes’ ismini taşıyan,  En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü sundu.  Nik Xhelilaj, ‘Üç Yol’ filminde Bosna’da toplu mezarlardan kayıpları çıkaran, Türkiyeli bir şair olan Bünyamin’i canlandırmıştı.

‘Üç Yol’ filmiyle ilgili güzel bir haber de Ankara’dan geldi. Film 5-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Ankara Film Festivali Yarışma bölümüne seçildi. Üç Yol’un Mayıs ayı festival yolculuğu ise şöyle: 6-10 Mayıs tarihlerinde  Tunus Med Memories Film Festivali,15-19 Mayıs’ta  Gaziantep 4. Nar Film Festivali , 21-25 Mayıs tarihlerinde  2. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Üç Yol ekibi:

Senarist ve Yönetmen: Faysal Soysal
Uygulayıcı Yapımcı: Barış Yıldırım
Görüntü Yönetmeni: Şahin Sisic
Ses Tasarım: Burak Topalakçı, Mohsen Roshan
Kurgu: Farshad Nekoomanesh, Faysal Soysal
Müzik: Kayhan Kalhor
Kast Direktörü: Harika Uygur
Set ve Kostüm Tasarımı: Baran Uğurlu
Senaryo Danışmanları: Hasanali Yıldırım, Gülin Tokat
Yapımcı: Faysal Soysal
Oyuncular: Kristina Krepela, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Faketa Salihbegovic-Avdagic,  Alma Terzic

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157644120138760″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Eyyvah Eyvah 3 (2014) Kanunun Ötesinde - A Walk Among The Tombstones (2014) Carrie: Günah Tohumu - Carrie (2013) Yargıç Dredd - Dredd (2012) Yokuş Aşağı - Downhill (2020) Karanlıklar Ülkesi: Uyanış - Underworld: Awakening (2012)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment