Balkon Film yapımcılığında, yönetmenliğini Batmanlı Faysal Soysal’ın üstlendiği  başrollerinde, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Rıza Akın, Kristina Krepela, Alma Terzic, Faketa Salihbegovic’in yer aldığı ‘Üç Yol’ filminin galası Batman’da Cinemall sinemalarında yapıldı. Filmin galasına, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, bölge milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kültür ve sanat derneklerinin üyeleri katıldı. Galaya halkın ilgisi de büyüktü. ‘Üç Yol’un galasında filminin yönetmeni Faysal Soysal bu filmi yaparken Bosna ve Batman’da yaşanan acılar arasında bağ kurduğunu ve bu bağı kurarken Bünyamin, Yusuf ve Züleyha karakterleri üzerinden  ‘Rüya’, ‘Gerçek’ ve ‘Aşk’ kavramlarını sorguladığını belirtti. Yönetmen, Hasankeyf sular altında kalmadan çekilen son Türk filmi olduğunu da sözlerine ekledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Batman’ın gün geçtikçe  kültür ve sanat alanında yeni isimler çıkardığını, Batman’ın artık korkular, ölümler, intiharlar ve kepenk kapatmalarla değil, Ahmet Güneştekin’inin, Faysal Soysal’ın eserleri ile anılmaya başladığını belirtti. Ayrıca filmi izledikten sonra Bakan Mehmet Şimşek, “tek kelimeyle muhteşem olmuş. Hakikaten çok güzel ve etkileyici bir hikaye. Duygulandık. Tüm emeklere değmiş” dedi.
Bakan Şimşek, Kültür Bakanlığı’nın destek verdiği bağımsız filmlerin gösterimlerinde, sinema salonlarının ve dağıtımcılarının ilgisizliğini takip ettiklerini bunların çözülmesi için ilerde bazı uygulamaların başlatılacağını sözlerine ekledi. Bağımız filmlerin seyirci ile buluşmaması memleket için ve kültür dünyası için bir kayıp olduğunu da kaydetti. Ayrıca Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son 10 yılda Kültür Bakanlığı’nın destekleri ile yapılan Türk filmi sayısında önemli bir artış olduğunu ve Türk filmlerinin izlenme oranının yabancı yapımları büyük farkla geçtiğini rakamlarla bildirdi.
‘Üç Yol’un Batman’daki galasında bazı seyirciler salonda yer bulamadı. Filmi izlemek isteyen Batmanlı izleyicilerin baskısına dayanamayan sinema sahibi, bu gelişme üzerine perşembe gününe kadar film için ayrı bir salon açacağını duyurdu. Sinemaseverler ‘Üç Yol’ filmini 28 Kasım’a kadar Batman’da, Diyarbakır’da ve Mardin’de Cinemall  ve Urfa’da ise Emek sinemalarında izleyebilirler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Vampir - The Little Vampire (2017) Kızım ve Ben (2018) Hayat Sana Güzel - The Change-Up (2011) Whiplash (2015) Dünyanın Bütün Parası - All the Money in the World (2018) CM101MMXI Fundamentals (2013)

Leave a comment